Thursday, November 18, 2010

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ













ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Μεταφέρουμε την είδηση από το “Πρώτο Θέμα” όπως το σχολιάζει το καλό ιστολόγιο “Κλίσιον”.


Προσυπογράφουμε μεν τις θέσεις του σχολίου αλλά διαφωνούμε με τη διαλλακτική στάση του κ. Ψωμιάδη.


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να ορκίσει τον εκκλησιομάχο και εθνικό μειοδότη δήμαρχο. Ας στείλει κάποιον ιερέα και μάλιστα τέτοιου επιπέδου ώστε στο πρόσωπό του ο δήμαρχος να νιώσει το χαστούκι! Το γνωστό βωμολόχο και συκοφάντη κληρικό της Πτολεμαίδας λ.χ. που, εκτός των άλλων κατορθωμάτων του, χαιρεκακεί σε βάρος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την εκλογή του Μπουτάρη!!! Αφού τόση χαρά ένιωσε για την εκλογή του ας πάει να τον ορκίσει! Ετσι κι αλλιώς η ορκωμοσία ενός δεδηλωμένου εκκλησιομάχου και εθνικού μειοδότη θα είναι ιεροσυλία.


Ο κ. Μπουτάρης και ο “ομόλογός” του της Αθήνας κ. Καμίνης εξελέγησαν με την “τιμία” ψήφο μας και με την εξίσου “τιμία” αποχή μας! Ουδείς το διαμφισβητεί! Οι στόχοι όμως που έχουν θέσει είναι πέρα για πέρα αντίθετοι με την πίστη μας και θα λειτουργήσουν σε βάρος της πατρίδας μας.


Επομένως τι δουλειά έχει ο Παναγιότατος Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος στην ορκωμοσία του ανθέλληνα και εκκλησιομάχου Μπουτάρη;


Ακολουθεί το σχόλιο του ιστολογίου “Κλίσιον” και το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο θέμα"


*****


Μπουτάρης: ᾿Αποτεφρωτήριο νεκρῶν στή Θεσσαλονίκη σχεδιάζει ὁ Μπουτάρης


Σχόλιο ᾿Οδυσσέως: ῎Εχει ὄρεξη γιά δουλειά, ὅπως φαίνεται ὁ κ. Μπουτάρης. Τό θέμα, ὅμως, εἶναι οἱ ἐνέργειές του νά μήν προκαλοῦν τήν θρησκευτική συνείδηση τῶν συμπολιτῶν του, οἱ ὁποῖοι σέβονται τήν παράδοση τῆς ὀρθοδόξου ᾿Εκκλησίας μας καί δέν θέλουν νά γίνονται στάχτη μετά τό θάνατό τους. Τά προμηνύματα τοῦ κ. Μπουτάρη μᾶς ἀνησυχοῦν ἰδιαιτέρως. ῎Αν μάλιστα θέσει σέ ἐφαρμογή προγραμματικές δηλώσεις του γιά τηλεοπτική ζώνη ἄσεμνου περιεχομένου, τότε θά βρεῖ μπροστά του τόν ῎Ανθιμο καί κάθε χριστιανό γονιό πού θέλει νά προστατέψει τό παιδί του ἀπό τά διάφορα ψυχοκτόνα θεάματα. ῎Ιδωμεν...


Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”

__________


“Αποτεφρωτήριο νεκρών σκοπεύει να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη, ο νέος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, όπως αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του Mega. Με αυτή του την πρόθεση ωστόσο αναμένεται να προκαλέσει νέο επεισόδιο στις σχέσεις του με τον μητροπολίτη Ανθιμο, καθώς ο δεύτερος είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει στα σχέδια περί αποτεφρωτηρίου.

Μιλώντας συγκεκριμένα για την κόντρα του με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε τα όσα λέγονται για τις μεταξύ τους σχέσεις "ατυχές περιστατικό" αν και ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ "και καρδιακός του φίλος".


Ωστόσο, υπογράμμισε ότι θα ζητήσει τη συνεργασία του Άνθιμου για τις δράσεις που γίνονται για τους άπορους και τους τοξικομανείς.


Όσον αφορά στις δηλώσεις Ψωμιάδη, ο οποίος ζήτησε από τον μητροπολίτη "να δώσει συγχωροχάρτι" στον νέο δήμαρχο, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι χάρηκε για αυτή τη συνάντηση και για τα όσα ειπώθηκαν, διότι αυτό δείχνει διάθεση συμφιλίωσης”.



ΠΗΓΗ:


Κλίσιον,


Πρώτο Θέμα, 16/11/2010,

5 comments:

  1. κ.Τελεβάντο διαφωνώ κάθετα με την άποψη σας ότι η "τιμία"αποχή μας έβγαλε τον Μπουτάρη ή τον Καμίνη δήμαρχο!Οι αποχή νομικά και συνταγματικά είναι πολιτική πράξη!Δεν είναι λογικό όσους δεν ψήφισαν,που είναι η πλειοψηφία του λαού,να τους φέρουμεν ισότιμους με αυτούς που ψήφισαν τους συγκεκριμένους,νομίζω είναι άδικο και παράλογο!Το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου,ελεύθερα το ασκώ,και αν δεν το ασκώ θέλω να δόσω τα μυνήματα μου στο πολιτικό σύστημα που σάπισε...δηλαδή αν αύριο έχουμε 95%αποχή και πάει το 5% και ψηφίζει και βγάζει από όλα τα είδη πολιτικάντιδων σημαίνει ότι ευθήνετε το 95% που απέχει ή αυτόματα θα έπρεπε να ακυρώνονται τέτιου είδους εκλογές αφού δεν συμετέχει το 50% και πάνω...τί προεδρευόμενη δημοκρατία είναι αυτή δεν μπορώ να καταλάβω!Μήπως την "κατάντησαν" προεδρευόμενη διχτατορία ή ολιγαρχεία;

    ReplyDelete
  2. Το σχόλιο μου βασίζεται σε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο κάποιου κ.Τραϊανού Παναγιώτη στο ιστολόγιο "ξυπνήστερε".Συμφωνώ όμως απόλυτα,στο να μην παραστεί ο Παναγιότατος Άνθιμος στην ορκομωσία...Τί θα βάλει τα χέρια του στο Ευαγγέλιο;Θεός φυλάξοι!Καλά θα το παίξει 2 λεπτά Ορθόδοξος;Αφού δεν γουστάρει ο άνθρωπος την Ορθοδοξία...φλερτάρει με αποτεφρωτήρες και ωθομανολάγνα προσκυνήματα και ταινίες "ρόζ"περιεχομένου...Ας του πάρει ο Μουφτής το κοράνι να ορκιστεί εκεί πέρα ή το Ταλμούδ κανένας Ραββίνος ή ακόμα πως λέγαν εκείνο το περιοδικό που έκανε συνέντευξη ο Ζακύνθου...

    ReplyDelete
  3. Ο Μουφτής, ο ραββίνος αλλά και ο κληρικός της Πτολεμαίδος.

    ReplyDelete
  4. Ο π.Κουάξ κουάξ;;;Να ναι ευλογημένο,όποιος απο τους τρείς πάει ας μην πάρει Ευαγγέλιο,νομίζω καταντάει υπερβολικό για τον κ.Μπουτάρη!Ας του πάρουμε να ορκιστει σε καμίαν μπουκάλα J.B.ή jack daniel ή σε καμιάν Vodka smirnof!!!

    ReplyDelete
  5. Παναή είσαι τέλειος!

    Ε λοιπόν σε παραδέκτηκα και στο πατήρ κουάξ - κουάξ και στο να μην πάρει ευαγγέλιο αλλά να πάρει μπουκάλια με αλκοόλ για να τον ορκίσει και όχι το ευαγγέλιο!!!

    Δηλαδή τα συνδύασες όλα! Και το αμέθυστος και το βατραχάκι.

    ReplyDelete