Sunday, November 21, 2010

ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===================


Δεν θα υπεισέλθω στη σκοπιμότητα της ίδρυσης νέου κόμματος. Ούτε θα αναλύσω αν η κυρία Ντόρα Μπακογιάνη είναι το κατάλληλο πρόσωπο να γίνει αρχηγός ενός νέου κόμματος για να μας αποτελματώσει από την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.


Ενα είναι το σίγουρο! Στην ομιλία της δεν ανέφερε ούτε λέξη για το Χριστό και την Εκκλησία. Δεν ανέμενα φυσικά να κάνει κήρυγμα στην ιδρυτική συνέλευση του κόμματός της αλλά ήλπιζα να είχε συνειδητοποιήσει ότι οι ρίζες της πατρίδας μας είναι Ελληνικές και Ορθόδοξες και να προσδιορίσει αυτή την αλήθεια στο ιδεολογικό στίγμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


Δυστυχώς η κυρία Μπακογιάννη δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή να μας πει πού στέκεται ιδεολογικά. Ακούστε την:


“Ως προς τις αρχές και τα ιδεολογικά ρεύματα που πρεσβεύει η Δημοκρατική Συμμαχία, είναι εκείνα του ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, του φιλελευθερισμού αλλά και των ευρωπαϊκών κοινωνικών κατακτήσεων του 19ου και του 20ού αιώνα.


Οι βασικές αρχές του κόμματος είναι η ελευθερία, η ατομική ευθύνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, η ιδιωτική πρωτοβουλία, το αξιόπιστο και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων”.


Είμαι βέβαιος ότι συμμερίζεστε την απογοήτευσή μου. Η κυρία Μπακογιάννη - δεν μας αφήνει καμιά αμφιβολία - ιδρύει ευρωπαικό κόμμα. Κόμμα του Διαφωτισμού. Του Φιλελευθερισμού. Στο κόμμα της θέλει να χωράνε όλοι, εκτός από αυτούς που πρώτιστα έχουν συνείδηση ότι είναι Ελληνες χριστιανοί ορθόδοξοι!


Απορία: Αν η κυρία Μπακογιάννη έκανε την ίδια ομιλία στα Γερμανικά στη Δρέσδη, στα Αγγλικά στο Μπέρμιχαμ ή στα Γαλλικά στη Λυών θα χρειαζόταν να αλλάξει έστω και μια λέξη από τις ιδεολογικές της θέσεις;


Πιστεύω πως όχι!


Ξέρετε τι φοβάμαι; Οτι η κυρία Μπακογιάννη συνειδητά επέλεξε να μην αναφερθεί καθόλου στις αληθινές ρίζες της παράδοσής μας. Επειδή η ίδια δεν τις θεωρεί σημαντικές για την πρόοδο της πατρίδας μας.


Θα με ρωτήσετε ίσως: Μα καλά! Οι άλλοι είναι καλύτεροι; Ισως όχι! Αλλά όσοι θέλουν να βάλουν νέα αρχή στα πολιτικά μας πράγματα δεν θα πρέπει να έχουν συνείδηση ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που οι ρίζες της είναι Ελληνικές και Ορθόδοξες;

No comments:

Post a Comment