Sunday, November 21, 2010

ΝΕΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΗ





ΝΕΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΗ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Πριν λίγες μέρες μας δόθηκε η ευκαιρία να επισημάνουμε την θεολογική αφασία και το προτεσταντικό φρόνημα του γνωστού από δεκαετίες για τις κακοδοξίες του στο πανελλήνιο κ. Γιώργου Μουστάκη.


Ο κ. Μουστάκης αυτή τη φορά προσπάθησε να το παίξει νηπτικός και πατερικός!!! Οσο και να προσπάθησε να μασκαρευθεί όμως δεν τα κατάφερε να κρυφτεί αποτελεσματικά. Τα αυτιά του λύκου ξεπετάγονται από τη σκούφια του!!! Το προτεσταντιλίκι και η θεολογική ασχετωσύνη ρέει στο αίμα του. Ετσι είναι αδύνατο να μεταμφιεσθεί πειστικά σε ορθόδοξο θεολόγο.


Ο κ. Μουστάκης αρχίζει το σχόλιό του ωραία. Μιλά για την ανάγκη να τηρείται όχι μόνον σωματική αλλά και πνευματική νηστεία. Τονίζει επίσης ότι ο Θεός ζητά από μας ασκητική νηστεία. Δεν μας θέλει να κάνουμε νηστείες με αστακούς και άλλες λιχουδιές. Μέχρις εδώ φυσικά ουδεμία διαφωνία. Κοντά όμως στα ορθά που κατέγραψε αναφέρει και τα εξής: “Σήμερα ταπεινά φρονώ, ότι πολλοί δεν νηστεύουν, χριστιανοί βαπτισμένοι βεβαίως, αλλά αλλάζουμε τροφές, γαρίδες και αστακομακαρονάδες αντί ψάρι, ελιές αντί λάδι...”.


Τι ήθελε να προσθέσει και “το ελιές αντί λάδι” ο κ. Μουστάκης; Είναι δυνατόν να λέγει αυτά τα πράγματα και να θέλει να τον λογαριάζουν ως ορθόδοδξο θεολόγο;


Τι είναι η ελιά; Καρπός ενός δένδρου. Αφού κανείς δεν διανοήθηκε να πει ότι είναι έλλειψη ασκητικού φρονήματος να τρώμε πορτοκάλια ή μήλα βάσει ποιας λογικής είναι αμαρτία ή έλλειψη ασκητικού φρονήματος να τρώμε ελιές;


Εκείνο που προδίδει με το σχόλιο του ο κ. Μουστάκης είναι ότι ο ίδιος δεν τηρεί ανέλαιο νηστεία. Ετσι δεν κατανοεί ότι το να στερηθεί κάποιος το λάδι είναι πολύ δύσκολο πράγμα! Δεν μπορεί να καταλύσει λ.χ. ούτε πατάτες τηγανητές. Αντίθετα με τα νερόβραστα φαγητά όσα μαγειρεύονται με λάδι έχουν νοστιμιά.


Αλλά μαρτυρεί και κάτι άλλο η θέση του κ. Μουστάκη. Οτι δεν έχει ιδέα από τη μοναστική και ασκητική ζωή επειδή αν είχε θα γνώριζε ότι ακόμη και στα πιο ασκητικά μοναστήρια οι ελιές ποτέ δεν θεωρούνται πολυτέλεια, λιχουδιά ή κατάλυση της ανέλεης νηστείας.


Δυστυχώς ο κ. Μουστάκης είναι ένας ιδιαίτερα ασεβής άνθρωπος. Από δεκαετίες πλήττει με αντιεκκλησιαστική μανία και προτεσταντικό φρόνημα τις αλήθειες της Εκκλησίας. Διακρίνεται από ένα αμιγώς προτεσταντικό αντικληρικαλισμό και ένα γνήσιο αντιμοναχικό φρόνημα. Καταφέρεται χωρίς κανένα δισταγμό εναντίον του Αγίου Ορους και εναντίον σύγχρονων μεγάλων μορφών της Ορθοδοξίας.


Αυτά είναι γνωστά από δεκαετίες. Σε όλους. Αυτό που δεν κατανοώ είναι γιατί επιστρατεύθηκε ένας τόσο κραυγαλέα ασεβής άνθρωπος που διασαλπίζει συστηματικά κακοδοξίες.


Ο γνωστός σκανδαλοποιός, βωμολόχος και συκοφάντης κληρικός της Πτολεμαίδας που αρθρογραφεί ως ΙΚ, “Αμέθυστος”, “Νεμέσιος”, κτλ., κτλ., κτλ. σχολιάζει το κείμενο του κ. Μουστάκη χωρίς να αναφέρει τίποτα για την νέα γκάφα του! Αλλά μήπως ο ίδιος είναι λιγότερο προτεσταντόπληκτος από τον κ. Μουστάκη, για να μπορέσει να επισημάνει τα λάθη του Γ. Μουστάκη; Ή μήπως τα θεολογικά ατοπήματά του ως ΙΚ ή ως Αμέθυστου - πέραν από τις συκοφαντίες και τις βωμολοχίες και το αδίστακτο διασυρμό των πάντων - διατυπώνουν λιγότερο επικίνδυνες αιρέσεις που πηγάζουν από την προτεσταντίδα και τη θεολογική ασχετωσύνη που τον διακρίνουν;


Μπορούμε άραγε να ελπίσουμε ότι το ρεσιτάλ ασέβειας του κακόδοξου θεολόγου Γ. Μουστάκη αλλά και του κακόδοξου κληρικού της Πτολεμαίδας του συστηματικού βωμολόχου και αδίστακτου συκοφάντη - που διασύρει αλύπητα τους πάντες και που γράφει κείμενα και σχόλια ως Αμέθυστος, ΙΚ, Νεμέσιος, κτλ., κτλ. - θα τερματιστούν ή θα συνεχίσουν και οι δύο απτόητοι τον ίδιο προτεσταντικό κατήφορο;

No comments:

Post a Comment