Tuesday, November 9, 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟ













ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============



Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο” και προσυπογράφουμε όσα εύστοχα καταμαρτυρεί εναντίον του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Πρεβέζης Θεοδόσιου Μαρτζούχου, ο οποίος, συν τοις άλλοις, θεωρεί ότι οι Ψαλμοί του Δαβίδ (επομένως η Αγία Γραφή) δεν μπορούν να μιλήσουν στην καρδιά του σύγχρονου ανθρώπου!!!.


Θέλουμε όμως να συμπληρώσουμε τις παρατηρήσεις και τα ερωτήματα του καλού ιστολογίου με ορισμένα άλλα ερωτήματα προς το Σεβασμιότατο Πρεβέζης.


Πλην του π. Θεοδοσίου στη Μητρόπολη Πρεβέζης υπάρχει μια άλλη ακόμη πιο τραγική φιγούρα. Ο παπα-Κώστας Μπέης ο καθαιρετέος ο οποίος ποτέ δεν θα έπρεπε να έχει χειροτονηθεί! Αυτός λοιπόν ο παππούλης, όπως ο ίδιος ομολόγησε, έδωσε τη Θεία Κοινωνία σε μουσουλμάνα!!! Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όταν ρώτησε το Σεβασμιότατο Πρεβέζης αν έκανε καλά ο Σεβασμιότατος απάντησε καταφατικά!!!


Ερωτάται λοιπόν ο Σεβασμιότατος Πρεβέζης:


1.) Αληθεύει ότι ο π. Μπέης έδωσε τη θεία κοινωνία σε μουσουλμάνα;


2.) Αληθεύει ότι ο Σεβασμιότατος Πρεβέζης επεκρότησε την ασεβέστατη αυτή ενέργεια η οποία δεν έχει προηγούμενο (προσευχόμαστε διακαώς ούτε και επόμενο) στην Εκκλησιαστική ιστορία;


Αν αληθεύει ότι π. Μπέης έδωσε τη θεία κοινωνία σε μουσουλμάνα δεν έπρεπε να τεθεί αμέσως σε αργία και να προσαχθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να καθαιρεθεί;


Αν οι καταγγελίες εναντίον του π. Θεοδόσιου Μαρτζούχου αληθεύουν ότι μιλά με ασέβεια για αγίες μορφές (όπως λ.χ. τον π. Παίσιο και όχι μόνον), ότι δεν αναγνωρίζει την αγιότητα του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη, ότι καταργεί ευχές της Εκκλησίας, ότι διαδίδει θρησκευτικά φυλλάδια αιρετικών (Παπικών και Προτεσταντών) αντί τα φυλλάδια της Εκκλησίας της Ελλάδος γιατί δεν τίθεται αμέσως σε αργία και γιατί δεν παραπέμπεται σε συνοδικό δικαστήριο;


Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο του “Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου” που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****



ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΠΑΙΣΙΟ;

========


Η "Ομάδα κληρικών και λαϊκών Πρεβέζης" μας έστειλε ένα e-mail, στο όποίο καταγγέλλουν γενικώς και ειδικώς συμπεριφορές και πρακτικές ανθρώπων του άμεσου περιβάλλοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πρεβέζης κ. κ. Μελετίου.


Όπως έχουμε πεί και στο παρελθόν, δεν υιοθετούμε αυτού του είδους τον καταγγελτικό λόγο όσο και αν αντιλαμβανόμεθα και συναισθανόμεθα τα κίνητρα των καταγγελλόντων. Η κριτική την οποία έχουμε ασκήσει κατά καιρούς με άρθρα και αναδημοσιεύσεις κειμένων, στον Σεβασμιώτατο Πρεβέζης, εστιαζόταν πάντοτε στις αντικανονικές "καινοτομίες" που θέλει να επιβάλλει ο ίδιος και οι "συνοδοιπόροι" του της "μετανεωτερικής" και "συναφούς" αντι-Πατερικής "θεολογίας", στο λατρευτικό τυπικό της Εκκλησίας μας μέσω των λειτουργικών "μεταφράσεων" ή επι το ορθότερον "παραφράσεων".


Δυστυχώς μία εκ των καταγγελιών, αφορούσε στην απαξιωτική έως και ιερόσυλη αναφορά του πρωτοσύγγελου της Ι. Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης π. Θεοδοσίου Μαρτζουχου στο πρόσωπο του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος φέρεται να δήλωσε προ ημερών ενώπιον των παρευρισκομένων στην ιερατική σύναξη Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως, ότι ο Γέροντας Παϊσιος:


"Ήταν ένα απλό γεροντάκι που πολλές φορές δεν ήξερε τι έλεγε και προσεύχονταν λίγο παραπάνω"...!!!


Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε στο e-mail των καταγγελλόντων Ιερέων και λαϊκών της Ι. Μ. Πρεβέζης:

"... Έχει απομονώσει τον λαό της Πρέβεζας (σημ Ο.Π: αναφέρονται στον πρωτοσύγγελο π. Θεοδόσιο Μαρτζούχο) από κάθε επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, προβάλλοντας μόνο τις προτεσταντικες ιδεούλες του και αφήνοντας τον κόσμο στο σκοτάδι αφού δεν επιτρέπει την έλευση ορθοδόξων φυλλαδίων π.χ. “Φωνή Κυρίου”, αλλά μοιράζει φυλλάδια προτεσταντών, αγγλικανών, στην Εκκλησία ή ακόμα και του Πάπα σβήνοντας το όνομα του! Ακόμη δεν παραδέχεται τον μικρό αγιασμό, έχει καταργήσει τον αρραβώνα, ακόμη και Ευαγγέλια στο Ευχέλαιο, δε θεωρεί τον Νικόδημο Αγιορείτη άγιο, κόβει και ράβει τις ακολουθίες στα μέτρα του μυαλού του, σβήνει απολυτίκια, μουτζουρώνει στα μηναία ότι δεν του αρέσει. Φιλτράρει κάθε τι που έρχεται από αλλού ακόμα και τις εγκυκλίους της συνόδου που πολλές από αυτές ποτέ δεν φτάνουν στους Ιερείς..."


Επειδή οι παραπάνω καταγγελίες είναι σοβαρώτατες και δεν αφορούν την προσωπική ζωή του καταγγελλομένου αλλά αφ΄ενός στην απαξιωτική αναφορά του στον Γέροντα Παϊσιο, του οποίου η ζωή, τα έργα και οι λόγοι, τον έχουν κατατάξει στην συνείδηση εκατομμυρίων πιστών ως Άγιο της εποχής μας και αφ΄ετέρου στην σοβαρή παραβίαση τόσο των Ιερών Κανόνων όσο και των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θεωρούμε ότι τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης όσο και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πρέπει να λάβουν άμεσα θέση επι των καταγγελιών, προς χάριν της προστασίας του ποιμνίου τους.




ΠΗΓΗ:


Από το “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο”

7 comments:

  1. Δέν μας φτάνουν τα πιό πάνω θλιβερά,λεχθέντα και πραχθέντα του π.Θεοδωσίου,παίρνει σβάρνα και τα πανεπιστήμια για να εδραιώσει και να σταθεροποιήσει την προπαγάνδα του υπέρ των μεταφράσεων και εναντίον ένα σορώ άλλων πραγμάτων της Παράδοσης μας.Έχουν γνώση οι "φύλακες" και τον πήρανε χαμπάρι...ο σεβαστός δογματολόγος καθηγητής του A.Π.Θ. τον έβαλε στην "θέση" του όταν εξέφρασε ο ίδιως κακοδοξία και ειρωνία έναντι του νηπιοβαπτισμού και πιό συγκεκριμένα για το θέμα των ξορκισμών...πήρε την κατάλληλη στιγμή,τον κατάλληλο χρόνο,απο τον κατάλληλο καθηγητή,την κατάλληλη δογματική θέση της Ορθοδοξίας μας!Ο αθεόφοβος ούτε σεβάστηκε ότι μιλούσε με καθηγητή της δογματικής(άκουσε το όνομά του και την ειδικότητά του),αλλά ούτε ότι ήτανε ένας άνθρωπος τουλάχιστον πιό μεγάλης ηλικίας απο τον ίδιον τον π.Θεοδώσιο!Αλλά μάλλον αυτά διδάχθηκε στα σχολία του ο εν λόγω κληρικός...Αθεοφοβία,ασέβεια στους μεγαλύτερους,ασέβια στους καθηγητές,ασέβεια στους Αγίους,ασέβεια στους άγιους μας γέροντες,ασέβεια στους συνλειτουργούς του,ασέβεια προς την Θεία Λειτουργία,ασέβεια στην Θεοπνευστία των Γραφών,ασέβεια στην Ορθόδοξη παράδοση μας γενικά,ασέβεια στον κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό ειδικά της επαρχίας Πρεβάζης...ακόμα να τον διώξετε κλωτσηδόν απο την Μητρόπολη;Μπήκαν οι λύκοι στο μαντρί,ούτε το προσωπείο του προβάτου δεν βάζουν πλέον,ας φανταστούμε το θράσσος ορισμένων κληρικών...

    ReplyDelete
  2. Nα σας πώ και το κερασάκι στην τούρτα!Ο π.Θεοδώσιος έβαλε πλώρη για τα "υψηλά",ενδιαφέρεται για την επισκοποίηση του,δηλαδή να γίνει Αρχιερέας!!!Όμως σύμφωνα με κάποιον έγκριτο καθηγητή του Α.Π.Θ ο οποίος τον κατάλαβε τί κουμάσι είναι μας δήλωσε όταν τον ρωτήσαμε για τις εντυπώσεις του τα εξής:"...μου έδωσε την αίσθηση ότι,ούτε για ιερέας έκανε,ούτε για πιστός Ορθόδοξος έκανε,δηλαδή προσέξτε...αυτοί είναι οι άνθρωποι που μιλούν για πρόοδο και προαγωγή και ενδιαφέρον για την Εκκλησία,οι οποίοι θέλουν να λειτουργεί η Εκκλησία...και για να το πώ με τ'όνομά του,θα έπρεπε να φοβάστε άν θα λειτουργήσει η Εκκλησία,διότι άν λειτουργούσε η Εκκλησία,θα σας έπαιρνε εσάς και θα σας έβαζε στην άκρη,αμέσως σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της καθαιρέσεως γι'αυτά που είπε!!!...και συνεχίζει ο εν λόγω καθηγητής...

    ReplyDelete
  3. "...είναι υποψήφιος Επίσκοπος,λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποσυνδέσει το θέμα της πίστης απο την ζωή!Και δεν είναι άμοιροι του γεγονότος,είναι βλάσφημοι γι'αυτό που είναι η ζωή της Εκκλησίας...το μύνημα είναι αυτοί οι "νεοτεριστές",αυτοί που μιλάνε για την" νεο-πατερική","μετα-πατερική","συναφιακή",μεταμοντέρνα(θεολογία)κ.λ.π.και θέλουν να μας κάνουν σύγχρωνους,αν δεν έχουμε διαστραφεί ακόμη,να μας διαστρέψουν όπως είναι αυτοί...αυτά που είπε αυτός ο άνθρωπος,(γνωστός πλέον,τρομάρα του)είναι διεστραμένα,είναι απο τον χώρο του πονηρού,διότι δεν υπάρχει χειρώτερο πράμα απο το να ακυρώνεις το έργο του Χριστού(!!!)..."υπάρχουν και άλλα λεχθέντα του αξιότιμου καθηγητού αλλά ας κρίνουν οι αναγνώστες μας απο αυτά εν ολίγοις και θα επανέλθουμεν...

    ReplyDelete
  4. Aν σας απαντήσει ο Σεβασμιώτατος κύριε Τελεβάντο "σφυράτε μου κλέφτικα" και εγιώνει(εγώ) να σας χορέψω πιθανόν τον "χορό του Ζαλόγγου"!Ήδη βρίσκεται σε αργία ο "τολμηρός",μάλλον θρασύς κληρικός της Αρχιεπισκοπής που "εκοινώνησε"την Όστια των παπικών!Ας σύρουν τον "χορό του Καιάδα"με την "βοήθεια"των Ιεραρχών και οι μελλο-καθαιρετέοι "πάπα"Μπέης και "πάπα"Θεοδόσιος...αρκετές ψυχές πιστών κατασκανδάλισαν... παρακαλούμε θερμά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να λάβει άμεσα θέση επι των καταγγελιών προς χάριν προστασίας του ποιμνίου της!

    ReplyDelete
  5. Αν αυτοί που κοινωνούν όστιες πρέπει να καθαιρούνται - και πρέπει ασφαλώς - πόσω μάλλον πρέπει να καθαιρούνται αυτοί που κοινωνούν Μουσουλμάνους.

    ReplyDelete
  6. Εχει αποθαρασυνθεί πολύ ο π. Θεοδόσιος.

    Οχι ότι του έλειπε ποτέ το θράσος αλλά τώρα έχει καβαλλήσει το καλάμι. Και ας είναι και αστοιχείωτος θεολογικά! Τώρα που κατάλαβε ότι πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει επίσκοπος τώρα είναι που θα δούμε πόσο απαράδεκτα θα συμπεριφέρεται.

    ReplyDelete
  7. Αυτό δεν το ήξερα!

    Ωστε εκτός των άλλων είναι και εναντίον του Νηπιοβαπτισμού;

    Μπράβο παππούλη! Μπράβο!

    Και εσύ και ο Θερμός και ο Μπέης πρέπει να καθαιρεθήτε για αν τελειώνουμε με το Νεοβαρλααμισμό.

    ReplyDelete