Friday, October 29, 2010

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟ κ. ΜΠΑΚΟ










ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟ κ. ΗΛΙΑ ΜΠΑΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Επαινούμε, εκ βάθους καρδίας, την ευθεία επίθεση του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ενωσης θεολόγων) κ. Ηλία Μπάκου εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της κλίκας Γιαγκάζογλου επειδή φίμωσαν την ΠΕΘ, την ένωση με τις χιλιάδες μέλη και τους απέκλεισαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας!

Ο λόγος;

Για να μπορούν οι “Καιροσκόποι” να υπονομεύουν ανενόχλητοι τους αγώνες της Εκκλησίας υπό την καθηδήγηση του κ. Γιαγκάζογλου που ενεργεί με την πλήρη κάλυψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Συγχαίρουμε θερμά τον κ. Μπάκο επειδή μπήκε επικεφαλής του αγώνα για να διατηρηθεί υποχρεωτικό και ομολογιακό το μάθημα των Θρησκευτικών και τον παρακαλούμε θερμά αύριο Σάββατο που θα συνέλθουν σε συνεδρία οι Πρόεδροι των τοπικών παραρτημάτων της ΠΕΘ να μεριμνήσει να καταδικαστεί ονομαστικά ο κ. Γιαγκάζογλου και η άνομη κλίκα που τον περιβάλλει και να υποδειχθεί με παρρησία στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι έχει χρέος να ενεργεί ως αρχιστράτηγος των αγώνων της Εκκλησίας! Οχι ως υπεύθυνος της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ.

Αυστηρή γλώσσα, λοιπόν, και μετωπική σύγκρουση με το Γιαγκάζογλου τον κακό δαίμονα του μαθήματος των θρησκευτικών που λυμαίνεται τους επιτελικούς οργανισμούς της Εκκλησίας και διεμβολίζει τα συμφέροντα του θεολογικού κόσμου, υποσκάπτει το μάθημα των θρησκευτικών και υποβοηθεί το έργο των εκκλησιομάχων του ΠΑΣΟΚ.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια τέλος στον κ. Μπάκο για τις παραδοσιακές θέσεις του για τον Οικουμενισμό, το Νεοβαρλααμισμό και τους άλλους νεωτερισμούς που προάγουν οι "συναφειακοί", "μεταπατερικοί" θεολόγοι της σχολής Γιαγκάζογλου οι οποίοι αγωνίζονται να περιθωριοποιήσουν και να καταστήσουν προαιρετικό, πολυπολιτισμικό και θρησκειολογικό το μάθημα των θρησκευτικών.

Οι ίδιοι άνθρωποι που προωθουν, ως μη όφειλαν, τον απογαλακτισμό του ευλογημένου μας Γένους από την τροφό του την Ορθόδοξη Εκκλησία!!!

No comments:

Post a Comment