Monday, October 18, 2010

ΔΡΑΓΩΝΑ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ- ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ













ΔΡΑΓΩΝΑ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Εύστοχη η παρέμβαση του ιστολογίου "Θρησκευτικά". Εξηγεί με ενάργεια πώς οι εκλογές θα καθορίσουν την τύχη του μαθήματος των θρησκευτικών και καταγγέλλει την εύγλωττη σιωπή της κλίκας του Γιαγκάζογλου που κάνει πλάτες στους άθεους κυβερνώντες.

Επομένως όλοι στις κάλπες με σύνθημα “μαύρο στους άθεους κυβερνώντες” για να ανατρέψουμε τα άνομά τους σχέδια.

Να ενταθούν οι επιθέσεις εναντίον του Γιαγκάζογλου του - κακού δαίμονα του μαθήματος των θρησκευτικών - αλλά και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που τον διόρισε σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας. Γνωρίζει ο Μακαριότατος τα κατορθώματα του εν πολλαίς ανομίαις κατά της πίστης μας περιπεσόντος Σύμβουλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και παρόλα αυτά καλύπτει την αντιεκκλησιαστική δράση του!

Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ο Συμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του μαθήματος των θρησκευτικών να ναρκοθετεί τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του και το ορθόδοξο ομολογιακό του περιεχόμενο.

Και όμως! Οχι μόνο δεν καταγγέλεται η στάση του από την Εκκλησία αλλά ο - διά τας αμαρτίας ημών - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον διορίζει σε επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας!!!

Παρατίθεται στη συνέχεια το άρθρο του κ. Τάτση που μας έδωσε αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

*****

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ” ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του κ. Ιωάννη Τάτση
===============

Η σημερινή άρνηση της Υπουργού Παιδείας να δώσει στοιχεία και απαντήσεις σχετικά με το μέλλον των μαθημάτων των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και της Πληροφορικής στο «νέο Λύκειο» δεν είναι καθόλου τυχαία. Τις προηγούμενες μόλις μέρες, κατά τις οποίες εκείνη απουσίαζε στο εξωτερικό, στελέχη του Υπουργείου έκαναν αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με το «νέο Λύκειο». Ενώ οι δύο Υφυπουργοί, η κ. Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Πανάρετος δήλωναν ότι τελικά το μάθημα της Ιστορίας στο Λύκειο θα παραμείνει υποχρεωτικό, μόλις σε χθεσινές δηλώσεις της στην εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα» η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Θάλεια Δραγώνα επέμεινε στη μετατροπή των Θρησκευτικών και της Ιστορίας σε μαθήματα επιλογής.

Το σχέδιο του νέου Λυκείου δεν πρόκειται να δοθεί σε διαβούλευση μέχρι τις εκλογές για ευνόητους λόγους. Μετά όμως τις εκλογές και όταν δεν θα υπάρχει ο φόβος άμεσου πολιτικού κόστους, οι επιτελείς του Υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση των αποφάσεών τους για το νέο Λύκειο.
Τότε δεν αποκλείεται, απροκάλυπτα, άπαντες να υποστηρίξουν τη μετατροπή του θρησκευτικού μαθήματος σε επιλεγόμενο.
Άλλωστε μέχρι σήμερα κανένα στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει δηλώσει ότι θεωρεί αναγκαία τη διατήρηση της υποχρεωτικότητας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δυστυχώς ούτε και αυτοί οι Σύμβουλοι Θεολόγοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου δεν έχουν γνωστοποιήσει τις θέσεις τους για το μάθημα στο Λύκειο, παρά την έντονη ανησυχία και τις επιστολές διαμαρτυρίας της ΠΕΘ, άλλων τοπικών Ενώσεων Θεολόγων, κληρικών, επισκόπων και απλών θεολόγων εκπαιδευτικών.
Δύο πράγματα πιθανότατα θα καθορίσουν το τι θα προβλέπει η τελική πρόταση του Υπουργείου για τα Θρησκευτικά στο νέο Λύκειο. Το ένα είναι η εκλογική επιτυχία ή αποτυχία της κυβέρνησης στις επερχόμενες εκλογές. Με αδύναμη τη θέση της καμία κυβέρνηση δεν ρισκάρει αλλαγές με πολιτικό κόστος. Και το δεύτερο και κυριότερο το μέγεθος της πίεσης που θα ασκηθεί προς την ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί της Θάλειας Δραγώνα και να επικρατήσουν ψυχραιμότερες φωνές που θα αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα για υποχρεωτικό μάθημα Θρησκευτικών, όπως το Σύνταγμα αλλά και η Παράδοση της πατρίδας μας επιτάσσουν.


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

3 comments:

  1. Εμ βέβαια, ο Γιαγκάζογλου και ο κάθε παρόμοιος "Σύμβουλος", κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους.
    Τ απρόβατα θα ξυπνήσουν ποτέ ;
    Οι εκλογές είναι μια ευκαιρία.

    ReplyDelete
  2. Tα πρόβατα απο το πολύ πρόβειο προετοιμάζονται να π(ρ)ολεμήσουν,κύριε Στανίτσα!Και προλέγω ότι δεν θα υπάρχουν ούτε προβοκάτσιες!Ο αγώνας των λογικών προβάτων προβλέπετε να είναι πάντοτε καθαρώς!

    ReplyDelete