Sunday, October 31, 2010

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΕΙΑΣ ΔΡΑΓΩΝΑ


ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΕΙΑΣ ΔΡΑΓΩΝΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Δεν είναι η υψηλή πίεση που οδήγησε τη Δραγώνα σε παραίτηση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του “Βήματος” στη σημερινή του έκδοση, αλλά οι επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές! Η Θάλεια Δραγώνα έγινε η Ιφιγένεια του “Διά βίου” μάθησης για να σωθεί το Μέγαρο Μαξίμου στις δημοτικές εκλογές.


Από τη στιγμή που διέρρρευσαν τα σχέδια του υπουργείου για τις αλλαγές στο Λύκειο - που ήταν καρπός ομαδικής ευθύνης και όχι μόνον της Δραγώνα - και προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή ένας τρόπος υπήρχε για να εκτονωθεί η οργή του κόσμου και να μη μαυρίσει τους Πασόκους στις εκλογές! Η θυσία της Ιφιγένειας Δραγώνα εν τω υπουργείω “Διά βίου” μάθησης. Και τα υπόλοιπα είναι παραμυθάκια για μικρά παιδιά.


Αλλωστε αν θα γίνουν οι αλλαγές και τι είδους δεν θα μάθουμε τώρα την προεκλογική περίοδο αλλά μετεκλογικά. Αν το κυβερνών κόμμα σπάσει τα μούτρα του - που το ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας - ουδεμία αλλαγή θα γίνει που θα προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα επειδή οι κυβερνώντες θα φοβούνται για τα χειρότερα. Αν όμως με την περιλάλητη ανοησία μας ξαναδώσουμε την πλειοψηφία στους άθεους κρατούντες τότε και το μάθημα της Ιστορίας - πολλώ μάλλον το μάθημα των Θρησκευτικών - κινδυνεύουν θανάσιμα από τα νεοταξικά σχέδια. Οποιος δεν το βλέπει αυτό είναι πιο τυφλός από τον εκ γενετής τυφλόν της παραβολής.


Γι’ αυτό όλοι στις κάλπες με σύνθημα “Μαύρο στους άθεους κρατούντες”. Ψηφίστε όποιο κόμμα θέλετε εκτός από τους κυβερνώντες. ΟΧΙ αποχή (επειδή αποχή σημαίνει έμμεση ψήφο στον ΠΑΣΟΚ) και φυσικά ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ.


Προσέξτε! Δεν είναι η ώρα να εκτονώσουμε την οργή μας για το διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα! Είναι η μεγάλη ευκαιρία για να καταψηφίσουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος τους κυβερνώντες για να τους αφοπλίσουμε από τα φάσγανα που τροχίζουν εναντίον του έθνους και της πίστης μας.


Αλλιώς θα είμαστε άξιοι της τύχης μας για όσα επακολουθήσουν και στην Εκκλησία, και στα εθνικά θέματα, και στην παιδεία και στο οικογενειακό δίκαιο με τους αντιχριστιανικούς νόμους που θα ψηφιστούν και στην επιβολή της Νέας εποχής με το ηλεκτρονικό φακέλλωμα και στον πλήρη απογαλακτισμό του ευλογημένου μας Γένους από την τροφό του την Ορθόδοξη Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment