Friday, October 29, 2010

"ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟOΥΜΕΝΟΥΣ"












"ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ν’ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟOΥΜΕΝΟΥΣ”


Του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου

============


Σήμερα οι σκέψεις και οι καρδιές μας στρέφονται και πάλι με βαθιά συγκίνηση προς τους Αγνοουμένους μας και προς τις οικογένειες και τους συγγενείς τους.


Τριανταέξι χρόνια ύστερα από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, γιατί το καθαρά ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα των Αγνοουμένων μας δεν έχει, δυστυχώς, ακόμη βρει τη λύση του. Και τούτο, γιατί πεισματικά και προκλητικά ο εισβολέας αρνείται να δώσει πειστικές απαντήσεις στα καίρια και συγκλονιστικά ερωτήματα, που αφορούν τη διακρίβωση της ζωής των Αγνοουμένων μας. Ειλικρινά θλιβόμαστε για το κατάντημα τούτο του σημερινού μας πολιτισμού, όταν ένα τόσο ξεκάθαρα ανθρωπιστικό πρόβλημα παραμένει για τόσα χρόνια άλυτο.


Οπωσδήποτε, τονίζουμε ότι ως Εκκλησία θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε όλη μας τη βοήθεια και τη στήριξη προς τους συγγενείς των Αγνοουμένων μας, στο δίκαιο αίτημά τους για τη διακρίβωση της ζωής των αγαπημένων τους προσώπων. Υπογραμμίζουμε, ακόμη, ότι ουδέποτε θα αποδεχθούμε το «κλείσιμο», με συνοπτικές διαδικασίες, του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος. Για μας - για την Εκκλησία - τότε και μόνο τότε θα επιλυθεί και θα κλείσει το πρόβλημα, όταν διακριβωθεί η ζωή και του τελευταίου Αγνοουμένου μας. Μέχρι τότε, θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε πρωτοπόροι στο δίκαιο τούτο αγώνα των συγγενών των Αγνοουμένων μας.


Επ’ ευκαιρία, καλούμε τόσο τους μεγάλους και ισχυρούς της γης, όσο γενικότερα και όλους τους πολιτισμένους λαούς και ανθρώπους του κόσμου, να συστρατευθούν μαζί μας και να εργασθούν αποτελεσματικά για τη σύντομη επίλυση του καθαρά ανθρωπιστικού τούτου προβλήματος των Αγνοουμένων μας. Θα είναι τούτο μια μεγάλη συμβολή, ώστε και στις μέρες μας ο Παγκόσμιος Πολιτισμός και η Ηθική να κερδίσουν και πάλι την αυτοκαταξίωσή τους.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών ειδήσεων ΑΜΗΝ.

No comments:

Post a Comment