Friday, September 24, 2010

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΟΜΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ




Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΟΜΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Μακαριότατε Κύπρου!

Οι ανθέλληνες Νεοκύπριοι του καθεστώτος Χριστόφια, με πρόσχημα την αντισυνταγματική φορολογία της Εκκλησίας θέλουν να γονατίσουν την Εκκλησία οικονομικά και να την εκθέσουν στα μάτια του λαού.

Ο λόγος;

Οχι μόνον επειδή είναι άθεοι και μισέλληνες αλλά και επειδή έχουν στα σκαριά έτοιμο σχέδιο Ανάν 2.

Με τις επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας προσπαθούν να αποδυναμώσουν την Εκκλησία για να καταρρακώσουν το κύρος της για να μην μπορεί να ξεσηκώσει το ποίμνιό της εναντίον των ανθελληνικών σχεδίων τους. Ελπίζουν ότι έτσι θα καταφέρουν να υποκλέψουν την ψήφο του λαού σε νέο δημοψήφισμα.

Ούτε σεντ δεν πρέπει να τους δώσετε και παράλληλα πρέπει να εγκαινιάσετε επιθετική πολιτική που να ξεγυμνώσει τους άθεους και αντιχριστιανικούς στόχους των κρατούντων.

Ο λαός της Κύπρου σας θυμάται με ευγνωμοσύνη επειδή ορθώσατε το ανάστημά σας εναντίον του σχεδίου Ανάν που θα οδηγούσε την Κύπρο σε Τουρκοποίηση.

Δεν ξεχνά επίσης ότι αντιταχθήκατε σθεναρά εναντίον της προσπάθειας του Νεοκυπριακού καθεστώτος Χριστόφια να εισαγάγει εγχειρίδια ιστορίας που θα υποσκάπτουν τον Ελληνικό χαρακτήρα της Κύπρου.

Ο λαός σας απηύθυνε τα δίκαια εύσημα επειδή αντί να συνεργαστείτε με τους άθεους και τους απάτριδες κρατούντες πράξατε το χρέος σας ως Ελληνας Ιεράρχης σε αντίθεση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος, κατά τη λαική έκφραση, “τα έχει κάνει πλακάκια” με τους άθεους κρατούντες. Ενεργεί κυριολεκτικά ως “πρασινοφρουρός” των μειοδοτών του ΠΑΣΟΚ που μας καλούσαν να υιοθετήσουμε το σχέδιο Ανάν.

Ούτε για ένα δευτερόλεπτο μη δώσετε πίστη στις παραπλανητικές υποσχέσεις Χριστόφια, Μακαριότατε.

Ζητά εμπιστοσύνη από τη Σύνοδο για να χειριστεί το εθνικό μας θέμα.

Εμπιστοσύνη;

Στο Χριστόφια; Κύριε ελέησον!

Δεν είναι αυτός που έδωσε στους Τούρκους “σταθμισμένη ψήφο”; Δεν είναι αυτός που έδωσε το δικαίωμα παραμονής 50,000 εποίκων; Δεν είναι αυτός που είπε ότι οι συνθήκες εγγυήσεως πρέπει να υιοθετηθούν και στο νέο σύνταγμα που δίνουν στην Τουρκία δικαίωμα εισβολής στην Κύπρο; Δεν είναι αυτός που παραχώρησε εναλασσόμενη προεδρία στους Τούρκους;

Και τώρα ζητά να του έχουμε εμπιστοσύνη; Καλά: Μας περνά για ηλίθιους;

Οση εμπιστοσύνη έχουμε στο Μεσσηνίας να διεξάγει με ορθόδοξο φρόνημα διάλογο με τους Παπικούς άλλη τόση εμπιστοσύνη έχουμε στους Γιωργάκη, Χριστόφια και Δρούτσα να χειριστούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Καμιά απολύτως ανοχή και καμιά απολύτως εμπιστοσύνη στους Οθωμανολάγνους και τους τουρκοπροσκυνημένους Νεοκύπριους Μακαριότατε. Ξεσηκώστε τον κόσμο εναντίον τους πριν είναι αργά.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο που μας έδωσε την αφορμή για να συντάξουμε το πιο πάνω σχόλιο.

*****

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ


================


Την άποψη ότι η Εκκλησία δεν χρωστά κανένα φόρο επανέλαβε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και πρόσθεσε ότι το μόνο που ζητά είναι να μην φορολογείται η κτηματική περιουσία της, η οποία παραμένει αναξιοποίητη.
Αυτό, είπε, περιλαμβάνεται στη συμφωνία που είχε συναφθεί επί προηγούμενης διακυβέρνησης, αλλά δεν έτυχε εφαρμογής.
Αν η άλλη πλευρά προσγειωθεί και λογικευθεί, είπε ο Μακαριότατος, η συμφωνία θα επικυρωθεί.
Είπε επίσης ότι η Εκκλησία δεν εξαιρείται από καμιά φορολογία και καταβάλλει όλες τις οφειλές της.
Κάποιοι, είπε, προσπάθησαν να δώσουν την εντύπωση ότι η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους. Αυτό, πρόσθεσε, είναι ψέμα και το ψέμα δεν αντέχει πολύ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι η Εκκλησία προσπαθεί να αξιοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία, για να μπορεί να λειτουργεί και να συνεχίζει την πολυδιάστατη προσφορά της.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι τα τελευταία 4 χρόνια, η Αρχιεπισκοπή έκανε δωρεές και εισφορές και έδωσε βοήθεια και υποτροφίες ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”,


Φάιλνιους

No comments:

Post a Comment