Saturday, September 18, 2010

ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ π. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΑΤΣΗ




ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΤΟΥ π. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΑΤΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========================

Στην τελευταία έκδοση του “Ορθόδοξου Τύπου” δημοσιεύθηκε εξαίρετο άρθρο του π. Διονυσίου Τάτση αναφορικά με όσους πολεμούν τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών!

Στο αξιόλογο άρθρο του ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος δακτυλοδείχνει με ευθύτητα τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κορυφαίο εκπρόσωπο της γνωστής ομάδας των Οικουμενιστών, των Νεοβαρλααμιτών και των Νεορθοδόξων της “μεταπατερικής” και “συναφειακής” θεολογίας.

Και κάτι άλλο που αξίζει τους επαίνους μας ακόμη περισσότερο:

Ο π. Διονύσιος δεν διστάζει να κατονομάσει το μέγα ένοχο επειδή αυτές οι ασχημίες συμβαίνουν στην Εκκλησία και στην Παιδεία: Τον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο Αθηνών (αλλ’ ουχί πάσης Ελλάδος) Ιερώνυμο!

Ανθρωπο των άθεων κυβερνώντων, άνθρωπο των παρασκηνίων και σθεναρό συνήγορο όλων των σκοτεινών κύκλων που βάλθηκαν να αφανίσουν την πίστη και την πατρίδα μας.

Συγχαίρουμε εκ βάθους καρδίας τον π. Διονύσιο για τις ευθαρσείς τοποθετήσεις του και αναμένουμε και άλλους που έχουν μεγαλύτερη ευθύνη έναντι του Αγίου Θεού να μιλήσουν για τα θέματα που θίγει ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος.

Απευθυνόμαστε ιδιαιτέρως προς την ΠΕΘ και τον ΙΣΚΕ και πάνω από όλους φυσικά στους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Είναι αδιανόητο να αφεθεί μια ολιγομελής ομάδα εκπροτεσταντισμένων κληρικών και λαικών που κινούνται γύρω από το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας, τα έντυπα “Εφημέριος” και “Θεολογία”, το Θεολογικό τμήμα της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, τη Θεολογική Ακαδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και το περιοδικό “Σύναξη” να καταστρέψει τα πάντα.

Ξέρετε πόσοι είναι οι άνθρωποι αυτοί σε ολόκληρη την Ελλάδα; Ορισμένες δεκάδες! (Οι θεολόγοι του “Καιρού” δεν μετρούν επειδή το 90% από αυτούς είναι απλά καιροσκόποι).

Τόσο λίγο φιλότιμο έχουμε άραγε ώστε θα αφήσουμε μερικές δεκάδες Οικουμενιστές και Νεοβαρλααμίτες να μας αλλάξουν τα φώτα;

Επίσης! Κάνουμε έκκληση στη Θεολογική Σχολή Αθηνών να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ως γνωστόν η Σχολή έχει πέσει σε μεγάλη ανυποληψία εξαιτίας του τρόπου που απονέμει διδακτορικά και του τρόπου που εκλέγει Καθηγητές. Εχει γίνει ξεφτίλα με αυτές της τις ενέργειες.

Και ως να μην έφτανε αυτό - που προφανώς φτάνει και περισσεύει - ενέσκηψε ασύγκριτα “δριμύτερος χειμών” στο χώρο της που ακούει στο όνομα Χρυσόστομος Σαββάτος.

Είναι τραγικό το ότι αυτός ούτος ο Καθηγητής της Ιστορίας των Δογμάτων της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κηρύσσει “από των δωμάτων” σε συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας “γυμνή τη κεφαλή” αιρέσεις.

Τι ακριβώς περιμένει η Θεολογική Σχολή Αθηνών για να τον απομακρύνει από την έδρα του; Δεν ρωτώ αν είναι σωστό - γιατί αυτό πάει πολύ! Ρωτά απλά αν είναι στοιχειωδώς σοβαρό να διδάσκει συστηματική θεολογία Καθηγητής που κηρύσσει αιρέσεις;

Το κύρος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών έχει πέσει στο ναδίρ. Υπάρχει όμως τρόπος να ανακάμψει στη συνείδηση των πιστών και της Εκκλησίας.

Καταρχήν ας μην επιτρέψει να επαναληφθούν φαινόμενα νεποτισμού (αλλά και "Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου") να καθορίσουν τις διαδικασίες απονομής διδακτορικών διπλωμάτων και την εκλογή Καθηγητών.

Και προπαντός!

Ας εκδιώξει κακήν κακώς από τη Σχολή τον κακόδοξο Χρυσόστομο Σαββάτο ο οποίος έχει μηνυθεί στη Σύνοδο για τις "γυμνή τη κεφαλή" αιρέσεις που διατυπώνει και από τον ομολογητή Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ και από τον έγκριτο δογματολόγο Καθηγητή Δημήτριο Τσελεγγίδη.

Είναι αδιανόητο να μην καθαιρεθεί ο Μεσσηνίας και να μην εκδιωχθεί από τη Θεολογική Σχολή.

Τι δουλειά έχει στην Ιεραρχία και στη Θεολογική Σχολή;

Και ας μην αρχίσει το τροπάριο “μα αν μετανοήσει”. ΠΡΕΠΕΙ να μετανοήσει είναι η απάντηση αλλά αφού καθαιρεθεί και αφού εκδιωχθεί από την έδρα του. Δεν κατάλαβα δηλαδή. Η μετάνοια είναι καλή για τους επισκόπους και αχρείαστη για τους υπόλοιπους; Αλλωστε για ποια μετάνοια μιλάμε; Το αν τυχόν μπει στη γωνία και ψελλίσει ορισμένα “ξέρεις δεν καταλάβατε καλά”, “εννοούσα κάτι διαφορετικό”, κτπ.; Ευχαριστούμε πολύ! Τέτοια μετάνοια (γράφε Θεομπαιξία!) δεν τη χρειαζόμαστε.

No comments:

Post a Comment