Saturday, August 21, 2010

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!





ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!






Ο κ. ΙΕΡΩΝΥΜΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΚΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

________________



“ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ”:

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΦΥΓΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ


Του βουλευτή Στέλιου Ιερωνυμίδη

==============


Πρόσφατα καταχωρήθηκε στο διαδίκτυο ένα ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης με τίτλο "Βόρεια Κύπρος - Ένα κρησφύγετο απατεώνων". Η έρευνα για το ρεπορτάζ έγινε από τους δημοσιογράφους Λιονέλ Φοϊερστάιν και Πασκάλ Καρόν για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού "France 2".


Διαπιστώνεται από τους ίδιους τους δημοσιογράφους ότι στο ανύπαρκτο κράτος ζει και ενεργοποιείται ένας μεγάλος αριθμός εγκληματιών, διεφθαρμένων και φυγόδικων από ευρωπαϊκές κυρίως χώρες, οι οποίοι ελεύθερα και χωρίς φόβο σύλληψης εκμεταλλεύονται την κατεχόμενη γη και τις περιουσίες μας. Πλουτίζουν ελεύθερα χωρίς το φόβο της σύλληψης αφού καμία συμφωνία έκδοσης παρανόμων ισχύει, πράγμα που τους ευνοεί για τη συνέχιση των παρανομιών τους. Οι δημοσιογράφοι συνάντησαν φυγόδικους σοβαροτάτων εγκλημάτων όπως τον Γκάρι Ρόμπ, μεγαλέμπορο ναρκωτικών, και διαπίστωσαν την παρουσία του Σον Λόπτον, του οργανωτή της μεγαλύτερης ληστείας στην Μεγάλη Βρετανία, όπου έχει αποσπαστεί το 2006 το ποσό των 80.000.000 ευρώ.


Οι δημοσιογράφοι επιζήτησαν από την ούτω καλούμενη αστυνομία να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία φυγόδικων και παρανόμων. Σαφέστατα διαφάνηκε ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για την σύλληψή τους. Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν σε πολυτελείς επαύλεις, χρησιμοποιώντας τις γενναιόδωρες τράπεζες και διενεργώντας ανενόχλητοι ξέπλυμα χρήματος.


Διαπίστωσαν ακόμη ότι πολλοί από αυτούς προστατεύονται από την τοπική μαφία ή την "πολιτική εξουσία". Οι διαπιστώσεις των Γάλλων δημοσιογράφων λίγο πολύ είναι γνωστές σ' εμάς. Το θέμα όμως που αναδεικνύεται μέσα από αυτή τη δημοσιογραφική έρευνα δημιουργεί το έναυσμα για την Κυπριακή Δημοκρατία να αναδείξει στο βαθμό που πρέπει τη σοβαρότητα του προβλήματος ως ένα επιπλέον επιχείρημα για την υποστήριξη των θέσεών μας που συνδέονται με τον κανονισμό του απευθείας εμπορίου.


Αν τελικά ο κανονισμός θεσπιστεί, που απεύχομαι, αναμφίβολα θα διευκολύνει τη διάπραξη μεγαλυτέρων παρανομιών από τους εγκληματίες και φυγόδικους. Ούτως ή άλλως δεν θα υπάρξει αναγνώριση του ψευδοκράτους με συνεπακόλουθο καμία διεθνή συμφωνία που αφορά την έκδοση φυγόδικων να αναγνωρίζεται στα κατεχόμενα. Η εκμετάλλευση αυτών των δεδομένων από την Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για εξάσκηση επιπλέον πιέσεων προς τους εταίρους μας για σύντομη απαλλαγή από την κατοχή.


Παρακαλώ και προτρέπω όσους ενδιαφέρονται να αναζητήσουν το ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης στο διαδίκτυο, στην διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=lE52qPEanSU



ΠΗΓΗ:


ΑΚΤΝΕΣ,


‘Πολίτης’


No comments:

Post a Comment