Sunday, August 29, 2010

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ







ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ
====================

Misha είπε:
Χωρίς δυσκολία θα τον παρομοίαζε κανείς με σύγχρονο Ιωάννη Χρυσόστομο.
Είχε το ψυχικό σθένος, μα και το ηθικό έρεισμα να υπερασπίζεται το δίκιο «εναντίον βασιλέων» και δε φοβόταν!
Αφιλάργυρος, ανεπίληπτος στα προσωπικά ζητήματα, νηστευτής, ελεήμων στο έπακρο.
Θυμάμαι εκείνες τις μνημειώδεις ομιλίες του στον κατάμεστο Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών για το νόμο Τρίτση.
Αν σήμερα ο παπούλης είχε τη σωματική ισχύ που απαιτείται, το ΔΝΤ δε θα είχε πατήσει τα μαγαρισμένα σιωνοποδάρια του στην Ελλάδα, ούτε ο Πάπας θα είχε έλθει.
Τεράστια φυσιογνωμία! Την ευχή του να έχουμε!
Καλό Παράδεισο παππούλη!

*****

Misha είπε:
Eπιτρέψτε μου μια ακόμη κουβέντα.
Νομίζω πως ο μακαριστός γέροντας θα ήθελε να δει τα πνευματικά του παιδιά φιλιωμένα.
Μακάριος όποιος θα αναλάβει να φέρει εις πέρας αυτό το ειρηνοποιό έργο.
Όσοι τον συναναστραφήκατε πιο κοντά από εμάς που τον είδαμε μερικές φορές μόνο, χαρίστε του αυτό το δώρο.
Είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί και οι διχόνοιες μας τους κάνουν δυσκολότερους.

*****

Misha είπε:
Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι. Όχι ίσως του βεληνεκούς ενός π. Αυγουστίνου αλλά και ο Σιατίστης π. Αντώνιος άφησε εποχή, και ο π. Ιερόθεος Βλάχος είναι ζηλωτής της ησυχαστικής θεολογίας και ο Πειραιώς μιλά με παρρησία, δίχως να μασά τα λόγια του. Επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας, οφείλουμε να παραβλέψουμε τις διάφορες προσωπικές πικρίες και αντιθέσεις και να λειτουργήσουμε αλληλεγγύως προς εαυτούς και αλλήλους, κατά το υπόδειγμα του

*****
Misha είπε:
Eίναι πολύ συγκινητική η πρώτη φωτογραφία από την χειροτονία του π.Αυγουστίνου.
Ο γέρων Φιλόθεος, ο γέρων Επιφάνιος και ο γέρων επίσκοπος π. Αυγουστίνος τρεις πανθομολογουμένως άγιοι άνθρωποι.
Ευχαριστούμε Οδυσσέα που μας θύμισες παλιές αξέχαστες εποχές.

*****
Lykourgos nanis είπε:
H δρυς έπεσεν! Ο μικρός το δέμας και γίγας το ήθος μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος παρέδωσε το πνεύμα και μετέστη από των λυπηροτέρων στα θυμηδέστερα! Εκεί θα δρέψει και τους καρπούς των αγώνων του! Αγώνων σκληρών κατά των ποικίλων λύκων που λυμαίνονται Εκκλησία και Κοινωνία! Ο π. Αυγουστίνος άφησε μια ιερά παρακαταθήκη! Αυτό ας το ενωτισθούν τα πνευματικά του τέκνα κι ας συντονίσουν την πορεία τους με τα παραγγέλματα του πνευματικού τους πατέρα αειμνήστου πλέον π. Αυγουστίνου! Είη η μνήμη αυτού αιωνία!


*****

lykourgos nanis είπε:
O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που σήμερα θα τελέσει τρισάγιο στη μνήμη του αποθανόντος ιεράρχη, είχε σφοδρά αντιπαρατεθεί με τον αείμνηστο εξ αιτίας της αίρεσης των νεοορθοδόξων-νεονικολαιτών. Συγκεκριμένα εν έτει 1988 σε συνεδρία της τότε ΔΙΣ ετέθη από τους αειμνήστους Σιδηροκάστρου Ιωάννη, Δρυινουπόλεως Σεβαστιανό και τον π. Αυγουστίνο το θέμα των νεονικολαιτών προς συζήτηση. Και δίκην συμπιεσμένου ελατηρίου πετάχτηκε ο τότε Θηβών Ιερώνυμος και είπε ότι θα πρέπει να συνεξετασθεί με το προκείμενο θέμα Γιανναρά και το θέμα των θρησκευτικών οργανώσεων. Βλέπετε ο Αρχιεπίσκοπός μας θεωρείται ως ιδεολογικά συμπλέων με το γιανναρισμό. Είναι θετικό πάντως το γεγονός ότι απόψε θα μεταβεί στη Φλώρινα προκειμένου να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη του κοιμηθέντος ιδεολογικού του αντιπάλου πράγμα που οπωσδήποτε τον τιμά. Επίσης και ο μοιχεπιβάτης και μετατεθείς Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο αρπάξας το θρόνο του αειμνήστου λευκού επισκόπου Κωνσταντίου Χρόνη, θα μεταβεί στη Φλώρινα για τη νεκρώσιμη ακολουθία του γέροντος Αυγουστίνου. Ευχόμαστε στον κο Άνθιμο μετάνοια για τα στυγερά ιεροκανονικά του εγκλήματα τα οποία τόσο στηλίτευσε ο αείμνηστος πλέον π. Αυγουστίνος.



No comments:

Post a Comment