Wednesday, August 25, 2010

"ΠΥΡΑΓΟΣ ΕΠΙ ΤΙΜΗ" ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ




“ΠΥΡΑΓΟΣ ΕΠΙ ΤΙΜΗ” ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========================


Τι να σας πω πατέρες και αδελφοί;


Αυτό τον παππούλη τον π. Θερμό, με όλα όσα του σέρνω, κάπου τον "πηγαίνω", όπως έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος ακόμα και "με τα μακρυά μαλιά, τα σκουλαρίκια, το τζίν ή το παντελόνι".


Είναι απίστευτα ευρηματικός στo να σκανδαλίζει και να προκαλεί!


Ακούστε τι σκαρφίστηκε αυτή τη φορά!


Εξέδωσε ποιητική (ο Θεός να την κάνει αν κρίνω από το ποίημα που παραθέτει το ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός”) συλλογή και την τιτλοφορεί ο αθεόφοβος "Πυραγός επί τιμή!".


Οχι "Μανιακός εμπρηστής εν ενεργεία"!


Τώρα τι του λες;


Θες δεν θες σε αναγκάζει να του τα ρίξεις.


Παντού και πάντοτε σκανδαλίζει και προκαλεί: Είτε θεολογεί, είτε γράφει ποιήματα, είτε δίνει διαλέξεις, είτε "διορθώνει" τους Αγίους (η κατεξοχήν ειδικότητά του), είτε γράφει τα απομνημονεύματά του την εποχή που φοιτούσε στη Βαρβάκειο (ξέρετε ποια εννοώ! Τότε που η καλή του η δασκάλα τον δίδαξε το πρόσφυμα γιώδ και την αιτιατική της αναφοράς, τότε που περιέγραφε ποδοσφαιρικό αγώνα στα αρχαία Ελληνικά), είτε αρθρογραφεί, είτε υμνογραφεί (μάλιστα! Διέπραξε άπαξ και αυτό το έγκλημα και ορκίστηκε ότι τέτοιο ανοσιούργημα αποκλείεται να επαναληφθεί)!


Αν δεν προκαλέσει και αν δεν σκανδαλίσει δεν μπορεί ο ευλογημένος να κοιμηθεί. Δεν τον πιάνει ο ύπνος! Είναι το ηρεμιστικό του! Τι να κάνουμε;


"Πυραγός" που λέτε ο “δικός” σας! Επρεπε να το υποστούμε και αυτό!


Ας είναι!


Ας τον ανεχτούμε για να μας ανέχεται και μας ο Αγιος Θεός. Λίγο το έχετε να ακούσουμε εν ημέρα Κρίσεως το “είσελθε εις την χαράν του Κυρίου Σου” επειδή φυλάξαμε οδούς σκληράς;


Ποιος ξέρει;


Ας βάλουμε ένα καλό λογισμό!


Μπορεί όλα αυτά που κάνει και λέγει να τα κάνει επίτηδες όχι επειδή τα πιστεύει αλλά για να δοκιμάσει την υπομονή μας!!!


Και μα την αλήθεια! Ξέρει πώς να βάζει τους συνανθρώπους του σε δοκιμασία!

No comments:

Post a Comment