Sunday, August 22, 2010

ΝΕΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ






ΝΕΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ


Ο ΠΑΝΡΩΣΙΣΜΟΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ:

“Η ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ

==================


Το Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010 στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου Σολοβκί, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος συναντήθηκε με τους αρχιερείς της Μητροπόλεως Κισινέφ και Μολδαβίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Κισινέφ και πάσης Μολδαβίας Βλαδίμηρος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, οι Επίσκοποι Τυράσπολ και Ντουμποσάρυ Σάββας, Καγούλ και Κομράτ Ανατόλιος, Χύνκα Πέτρος, Μπελτσύ και Φελέστυ Μάρκελλος.

«Χαίρομαι πολύ, Σεβασμιώτατε, που βρίσκεσθε εδώ, σε τούτο τον τόπο με την Ιεραρχία σας», ανέφερε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, χαιρετίζοντας τον Μητροπολίτη Κισινέφ Βλαδίμηρο.

«Μας ρωτάνε καμιά φορά: «Γιατί εντάσσετε τη Μολδαβία στα πλαίσια της Αγίας Ρωσίας, εφόσον οι Μολδαβοί μιλούν μια άλλη, μη σλαβική γλώσσα;». Τότε τους απαντάω, ότι η Αγία Ρωσία είναι μια πνευματική έννοια και όχι εθνική, πολιτική ή γλωσσική», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Εν συνεχεία ο Πατριάρχης, τόνισε: «Όταν προσευχόμαστε με τους αδελφούς και τις αδελφές μας από τη Μολδαβία, δεν αισθανόμαστε καμία διαφορά διότι είμαστε ένας λαός ενώπιον του Θεού. Και αυτές οι κοινές αξίες, ο κοινός πνευματικός προσανατολισμός διαμορφώνουν την πνευματική μας ενότητα, η οποία υπερβαίνει κάθε πολιτικό φραγμό. Επομένως κανένα πολιτικό κόμμα, το οποίο μας απειλεί με απόσχιση, δεν μπορεί να διασπάσει αυτή την ενότητα. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθούν, τόσο λιγότερα θα ματαιοπονήσουν».

Κλείνοντας, υπογράμμισε, ότι «Προσευχόμαστε για τη Μολδαβία, για την πρόοδο του Μολδαβικού λαού, και ευχόμεθα ο πολιτικός προσανατολισμός της Μολδαβίας να συντελέσει στη διαφύλαξη του ενός χώρου της Αγίας Ρωσίας».


ΠΗΓΗ:



ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ “ΡΟΜΦΑΙΑ”

1 comment:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΑΓΙΑ ΡΩΣΙΑ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΕΞΑΡΣΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ.
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ Αγία Ρωσία ΜΙΛΑΜΕ, ΔΕΜ ΥΠΑΡΧΗ ΑΓΙΑ ΡΩΣΙΑ.
    ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΠΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΡΩΣΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ.

    ReplyDelete