Tuesday, August 31, 2010

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

=================


O Mητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα του προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο για την εκδημία του πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνου αναφέρεται στην προσωπικότητα και την προσφορά του μακαριστού Ιεράρχη.


«Υπήρξεν εκκλησιαστικός άνδρας πρώτου μεγέθους. Η παρουσία του εσφράγισε την εποχήν του και ήσκησε τεραστίαν επίδρασιν εις την ζωήν και την πορείαν της Ελλαδικής Εκκλησίας μας και όχι μόνον. Αδαμάντινον ήθος, πλουσιωτάτη θεολογική συγκρότησις, αγωνιστικότης μοναδική, απαράμιλλος δύναμις λόγου, σπανία κηρυκτική ικανότης, συγγραφικόν τάλαντον εξαίρετον, ποιμαντική και φιλανθρωπική δράσις εντυπωσιάζουσα υπήρξαν μερικά από τα πολλά χαρίσματα τα οποία εκόσμουν την προσωπικότητά του, άλλα δώρα του Θεού και άλλα καρποί του αξιοθαυμάστου κατά Χριστόν αγώνος του. Διεκρίθη κατά τρόπον μοναδικόν ως πρεσβύτερος-ιεροκήρυξ. Ηκτινοβόλησεν έτι περισσότερον κατά την μακράν και καρποφόρον επισκοπικήν διακονίαν του εις την Φλώριναν» επισημαίνει ο Νέας Σμύρνης Συμεών.


«Η παρακαταθήκη ήθους και καρποφόρου διακονίας, την οποίαν καταλείπει εις την εν Ελλάδι στρατευομένην Εκκλησίαν του Χριστού, είναι ανεκτίμητος. Ταπεινώς ικετεύω τον Αρχιποίμενα της Εκκλησίας και λατρευτόν Κύριόν μας, να αναπαύση την ψυχήν του πολιού Γέροντος Επισκόπου Του εν χώρα ζώντων· μετά των αγίων και μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας Του. Η δε πατρική ευχή του, αγαπητέ αδελφέ, να συνοδεύη πάντοτε τόσον Υμάς, πνευματικόν ανάστημα, στενόν συνεργόν και διάδοχόν του, όσον και τα πολυπληθή πνευματικά του τέκνα» καταλήγει ο σεβάσμιος Ιεράρχης.


Σημειώνεται ότι ο κ. Συμεών δεν μπόρεσε να παραστεί στην εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχη, λόγω της μεγάλης Πανηγύρεως του αγίου Αλεξάνδρου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, προστάτου και πολιούχου της πόλεως του Παλαιού Φαλήρου.



ΠΗΓΗ:


Πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων “ΑΜΗΝ”.

No comments:

Post a Comment