Thursday, August 26, 2010

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ!!!



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ!!!

============


Οικουμενισταί επίσκοποι και καθηγηταί της θεολογίας εκφράζονται υποτιμητικά γιά τους αγίους Πατέρες της Εκκλησίας.


Ισχυρίζονται, ότι εκείνοι οί Πατέρες, ούτε πολύ ούτε ολίγο, δεν ήταν ανοικτά μυαλά και δεν μπορούσαν να προβλέψουν τις σημερινές καταστάσεις από θρησκευτικής πλευράς και ότι δεν δύναται σήμερα να εφαρμόζεται απέναντι των ετεροδόξων η αρχαία τακτική.


Η αυστηρότης των Πατέρων απέναντι των αιρετικών, καίτοι στηρίζεται στην Αγία Γραφή, από τους εν λόγω οικουμενιστάς δεν επιδοκιμάζεται, αλλά μάλλον αποδοκιμάζεται. Η δε χειρότερη αποδοκιμασία φαίνεται στους λόγους του οικουμενικού και αρχιοικουμενιστού πατριάρχη Βαρθολομαίου, ότι οι Πατέρες, οι όποιοι απέκοψαν τους αιρετικούς παπικούς από το σώμα της Εκκλησίας, έπεσαν θύματα του αρχεκάκου όφεως και είναι υπόδικοι ενώπιον του Θεού!


Ένας αρχιεπίσκοπος του Εξωτερικού, βαρυνόμενος με μεγάλες ασέβειες και αιρέσεις, και με αβρές σχέσεις με τους αιρετικούς, σε ευλαβή κυρία, που επεκαλείτο και επαινούσε τους αγίους Πατέρες της Εκκλησίας γιά τους αγώνες τους υπέρ της Πίστεως και εναντίον των αιρετικών, είπε: «Και εμείς, κυρία μου, τι είμαστε; Δεν είμαστε Πατέρες;».


Οι ταλαίπωροι οικουμενισταί επίσκοποι φρονούν, ότι και αυτοί είναι Πατέρες, και μάλιστα ανώτεροι, με πνεύμα ευρύτερο και με αγάπη μεγαλύτερη. Αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν έχοντας τέτοιο φρόνημα γιά τους εαυτούς τους. Στο ερώτημα του αρχιεπισκόπου του Εξωτερικού προς τήν ευσεβή κυρία αρμόζει αυτή η άπάντησι: Εσείς δεν είσθε δυστυχώς Πατέρες, διότι δεν γεννάτε πνευματικά παιδιά, συνειδητούς χριστιανούς, αλλ' είσθε και διώκτες των ευσεβών. Εσείς δεν είσθε Πατέρες, διότι φρονείτε, λέγετε και ενεργείτε πράγματα αντίθετα προς το θεόπνευστο κείμενο του Χριστιανισμού, την Αγία Γραφή. Σεις δεν είσθε Πατέρες, διότι δεν διακρίνεσθε για αγιότητα βίου. Και τα αστά των αγίων Πατέρων ευωδιάζουν. Οταν πεθαίνετε, συμβαίνει τούτο και σε σας; Σεις είσθε θύματα του αρχεκάκου όφεως.


ΠΗΓΗ:



Ακτίνες,


Περιοδικό «Ο Σταυρός»

No comments:

Post a Comment