Wednesday, August 25, 2010

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΗ ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ






ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΗ ΝΕΟΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Σε αντίθεση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που είναι αχυράνθρωπος των άθεων κυβερνώντων και ο οποίος ενεργεί ως εφαλτήριο των αντεθνικών σχεδιασμών του κ. Παπανδρέου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τηρεί σθεναρή και γενναία στάση υπέρ των δικαίων του Ελληνισμού της Κύπρου.
Ετσι δεν δίστασε στο συνέδριο των αποδήμων, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κύπρο, να έρθει σε ευθεία και οξύτατη αντιπαράθεση με το μειοδότη Νεοκύπριο πρόεδρο Χριστόφια που ξεπούλησε τα δικαιώματα του Κυπριακού Ελληνισμού στους νεοσουλτάνους της Αγκυρας και στα ανδρείκελά τους στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο.
Συγχαίρουμε εκ βαθέων το Μακαριότατο για την εθνοπρεπή στάση του και τον καλούμε να συνεχίσει να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των αγώνων για να διατηρηθεί αλώβητος ο Ελληνικός χαρακτήρας της Κύπρου αλλά και για να ανασάνει η μεγαλόνησος από το κόκκινο φίδι που είναι ζωσμένο στο μαρτυρικό σώμα της.
Αλίμονον αν η Εκκλησία τις τραγικές αυτές ώρες του Ελληνισμού στην Κύπρο εγκαταλείψει το ποίμνιό της.
Αλίμονον αν το αφήσει να το ροκανίσει ο Τούρκος επειδή ένας ανίκανος πολιτικός ηγέτης με παρωχημένες ιδεολογικές αγκυλώσεις είναι πρόθυμος να ρίξει στα αδηφάγα σαγόνια των γκρίζων λύκων τον Ελληνισμό της μεγαλονήσου.
Να συγχαρούμε επίσης θερμά τους ομογενείς από τις ΗΠΑ που είχαν το σθένος να συγκρουστούν με τον Πρόεδρο Χριστόφια και να του εξηγήσουν ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κόκκινο σκυλί στη μάνδρα της Ελληνικής Κύπρου. Δεν ενδιαφέρει κανένα η χρεωκοπημένη κομμουνιστική ιδεολογία του κ. Χριστόφια. Ηδη προκάλεσε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό λόμπυ της Αμερικής με την διπλωματική αναγνώριση της Κούβας η οποία εξυπηρετεί μεν τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις αλλά μαχαιρώνει στην καρδιά τα συμφέροντα του Ελληνισμού.
Ο μειοδότης Πρόεδρος Χριστόφιας πρέπει να υποστεί άγριες και ανελέητες επιθέσεις από όλα τα μέτωπα για να χαλιναγωγηθεί ο μειοδοτικός και ιδεολογικός του οίστρος πριν σφραγίσει με κουστωδία την ταφόπετρα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Ακολουθεί απόσπασμα του ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” αναφορικά με το συνέδριο των αποδήμων:

“Βήμα αντιπαράθεσης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προκαθήμενου της Εκκλησίας αποτέλεσε για άλλη μια φορά το συνέδριο των αποδήμων Κυπρίων, που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στη Λευκωσία. Πρόεδρος Χριστόφιας και Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αντάλλαξαν μεταξύ τους πυρά με άξονα το Κυπριακό και τις συνομιλίες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκρυψε τη δυσφορία του τόσο για τα όσα του καταλόγισε ο Αρχιεπίσκοπος για τη διαχείριση του Κυπριακού με αποτέλεσμα να αποφύγει να τον προσφωνήσει κατά την έναρξη της ομιλίας του. Δυσφορία υπήρξε από πλευράς κ. Χριστόφια και για κάποιες αναφορές του προέδρου της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ειδικότερα για κάποιες συμβουλές που ανέφερε μέσα από τη δική του ομιλία.
Έντονος στις αναφορές του για το Κυπριακό ήταν για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε πριν από τον Πρόεδρο Χριστόφια. Το πρώτο που επεσήμανε είναι πως «έχουμε ήδη περάσει τη γραμμή ασφαλείας και έχουμε παγιδευτεί» σε μια αδιέξοδη πορεία. Μίλησε για άσκοπη ευθυνολογία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να απαντήσει στην από πλευράς Προέδρου Χριστόφια επίρριψη ευθυνών στους προκατόχους του.
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι από πλευράς Ελληνοκυπρίων δεν υπάρχει διδαχή του παρελθόντος και έκανε ένα παραλληλισμό με τα όσα διδάσκονται οι Τούρκοι σε σχέση με το παρελθόν τους, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Κύπρου. Περαιτέρω μίλησε για συνεχείς προσφορές της ελληνοκυπριακής πλευράς τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση όσο και από τις προηγούμενες αλλά «η πλευρά μας δεν κέρδισε τίποτε, καμιά φορά». Αντίθετα, υπογράμμισε, «νομιμοποιούμε τα τουρκικά κέρδη από την εισβολή». Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ακόμα ότι «η Τουρκία μας έχει αποδείξει ότι δεν έχει διάθεση να επιτρέψει λύση λειτουργική και βιώσιμη». Υπογράμμισε ακόμα ότι για να εγκαταλείψει η Τουρκία τις μεθοδεύεις της εις βάρος της Κύπρου θα πρέπει να έχει κόστος και υπέδειξε την ανάγκη Ελλάδα και Κύπρος να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο της ΕΕ για την τουρκική ένταξη.

No comments:

Post a Comment