Tuesday, August 24, 2010

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΙ (ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΕΣ)













Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΡΘΟΔΟΞΟΙ (ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΕΣ)



Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΓΥΝΟΥ

==============


Καί ωσάν απεράσουν τρεις ημέρες, ετότες να σμίγετε το ανδρόγυνο και να φυλάγεστε τες Κυριακές, Εορτές, με ευγένειαν ωσάν Χριστιανοί.


Δεν έδωσεν ο Θεός την γυναίκα διά πορνείαν, αλλά διά παιδία.


Και εσύ ό άνδρας να φεύγης την ξένην γυναίκα, καθώς φεύγεις το φίδι. Και όχι μόνον την ξένην γυναίκα, αλλά υπάρχει καιρός να φεύγης και την εδικήν σου.


"Ετυχε η γυναίκα σου και έχει συνήθεια ή εγγαστρώθη, πρέπει να φυλάγεσαι. "Η εγέννησε και δεν εσαράντισε, δεν εκαθαρίστηκε.


Και εάν θέλης να σμίξης με την γυναίκα σου, πάρε παράδειγμα - ρώτησε του γεωργόν να ιδής πόσες φορές σπέρνει το χωράφι: τον χρόνον μίαν φοράν και το αφήνει ως οπού γίνεται και τότες το θερίζει και υστέρα πάλιν ωσάν θέλη το ματασπέρνει.


Ομοίως και εσύ, αδελφέ μου, έσμιξες με την γυναίκα σου, εγγαστρώθηκε; Αναχώρησε έως οπού να γεννήση, να σαραντίση, να καθαριστή και τότες σπέρνεις και άλλο. Και κάμε σαράντα, πενήντα παιδιά.


"Ηθελα να σας ειπώ έναν λόγον, μα είναι αισχρός κομμάτι και θέλετε να με κατηγορήσετε. Δεν βλέπετε τα ζώα οπού σμίγουν έως να εγγαστρώθη το θηλυκόν και ωσάν γεννήση ετότες ματασμίγουν; Και εμείς οι άνθρωποι δεν το ντρεπόμαστε να είμαστε χειρότεροι και από τα ζώα; Μα πάλιν δεν ημπορείς να το κάμνης αυτό, σου πέφτει βαρύ;


Κάμε άλλο, ταπεινώσου και είπε πως είσαι ανάξιος, αμαρτωλός και χειρότερος από τα ζώα, κατηγόρησε του Λόγου σου και έτσι ημπορεί να σε σπλαγχνισθή ό Θεός, να σε σώση.


Αμή χωρίς να κόψης την άμαρτίαν, να καυχάσαι, να λέγης πώς είσαι και άγιος, γίνεται τούτο να είναι;


Τότε ευλογεί ο Θεός τον άνδρα και την γυναίκα και τα παιδιά σας και δεν σας κολλά κανένα πράγμα μήτε μποδέματα, μήτε γητεύματα, μήτε κανένα κακόν. Ετσι απερνάτε και εδώ καλά και πηγαίνετε και εις τον Παράδεισον να χαίρεστε πάντοτε. Και πλέον εξουσίαν δεν έχετε να χωρίζεσθε και μόνον ο θάνατος και η πορνεία σας χωρίζει.


ΠΗΓΗ:


Ορθόδοξη Γυναίκα


No comments:

Post a Comment