Monday, August 30, 2010

ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010























ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 3Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Ο “εκδημοκρατισμός” στην παιδεία

________________


Νομίζω ότι ο κ. Γιανναράς κατόρθωσε να συνοψίσει σε λίγες παραγράφους το δράμα της Ελληνικής παιδείας την τελευταία τριακονταετία.


Το συγχαίρω εκ μέσης καρδίας για το θάρρος του να πει τα πράγματα με το όνομά τους και ελπίζω ότι το άρθρο του θα γίνει αφορμή προβληματισμού των υπευθύνων για να αποτολμηθούν οι εντελώς απαραίτητες ριζικές αλλαγές στην παιδεία.



(Από την “Καθημερινή”)



*****


Με τι ιδρώτα έφτασε η κ. Δραγώνα στο υπουργείο ΜΗ εθνικής παιδείας;

_________________________


Η μεν κυρία Δραγώνα είναι αυτή που είναι και κανένας δεν μπορεί να την αλλάξει.


Το μυστήριο είναι γιατί ο Γιωργάκης την ανέχεται ακόμη αν και του κάνει τόση ζημιά!


Περιμένει να του κάνει και άλλα και ύστερα να την πετάξει σαν στημένη λεμονόκουπα και να την καταστήσει αποδιοπομπαίο τράγο των δικών του ολέθριων επιλογών ή δεν αντιλαμβάνεται καθόλου το μέγεθος της ζημιάς που του προξενεί;



(Από το ιστολόγιο Θάνος Εύη Κούκφαμιλυ)



*****


Τι συμβαίνει στην Αγγλία με την κάρτα του πολίτη;

_______________



Είναι πράγματι σημαντική η συλλογή σχεδόν 4,000 υπογραφών για το θέμα που δείχνει και το ζήλο όσων πρωτοστατούν στην κίνηση αλλά και τις ανησυχίες που προκαλούν στον κόσμο αυτές οι μεθοδεύσεις.


(Από το ιστολόγιο “Το Κλίσιον”)


*****



Οι έντιμοι άνδρες είναι εικόνες των θεών

________________


Οι έντιμοι άνδρες είναι εικόνες των Θεών. (Του Θεού θα λέγαμε ως χριστιανοί)!


Οι ανέντιμοι όμως; Προφανώς του διαβόλου!


Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα κατά αναπόδραστη λογική αλληλουχία και θεολογική νομοτέλεια!


Οσο για το σκίτσο που συνοδεύεις το γνωμικό του Διογένη μην έχεις αμφιβολία αγαπητέ Τρελογιάννη για την ορθότητά του: Ουδέποτε θεωρήσαμε τα κακά ως εκ Θεού προερχόμενα - άπαγε της βλασφημίας - αλλά ως άρνηση της αγαθότητας του Θεού.


Ολόδικά σου λοιπόν, παππούλη μου, τα κακά.


Μακρυά από μας η αντίθετη βλάσφημη σκέψη. Τώρα για τα καλά που έχεις - αν υπάρχουν - οπωσδήποτε εκ του Αγίου Θεού προέρχονται αφού είναι η πηγή της αγαθότητας.


Ας τα επισημάνουμε όμως πρώτα επειδή τώρα ούτε διά τηλεσκοπίου εντοπίζονται ούτε διά μικροσκοπίου διακρίνονται και μετά κουβεντιάζουμε για την προέλευσή τους.


Κοντός ψαλμός αλληλούια!


Κρέμασε, πάτερ μου, το πετραχήλι και άσε τις μεγάλες “θεολογίες” (αυτές σε μάραναν!) και τον ατέλειωτο σκανδαλισμό του κόσμου.



(Από το ιστολόγιο "Ο Τρελογιάννης")


===============


* Στη στήλη “Σχόλια της ημέρας” κοινοποιούμε ορισμένα σχόλια που στείλαμε για δημοσίευση σε διάφορα ιστολόγια ασχέτως του αν οι ιδιοκτήτες τους απεφάσισαν να τα δημοσιεύσουν ή όχι.

Τα σχόλια δημοσιεύονται όχι μόνον αυτούσια αλλά και συνεπτυγμένα ή ανεπτυγμένα ή με τις κατάλληλες προσθήκες για να αντιληφθεί ο αναγνώστης σε τι αναφέρονται.










No comments:

Post a Comment