Friday, August 20, 2010

ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

































ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010*


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Η ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία της αριστεράς και η δεξιά της καρπαζιάς

____________


Οι θέσεις του άρθρου είναι ορθές.

Υπάρχει από το 1974 ένας αριστερός "Μακαρθισμός" στην Ελλάδα ο οποίος ηγεμονικά καθοδηγεί τα πάντα.

Το να δηλωνεις αριστερός στην Ελλάδα με την ευρύτερη έννοια του όρου σημαίνει ότι είσαι δημοκρατικός, προοδευτικός και ριζοσπαστικός.

Επομένως το αντίθετο σε κατατάσσει στους σκοταδιστές, στους καθυστερημένους, στους φασίστες, κτλ.

Η Ιστορία αυτή άρχισε μετά τη μεταπολίτευση.

Νόμιζα ότι με το διάβα του χρόνου θα ξεθώριαζε και οι άνθρωποι θα γίνονταν πιο ρεαλιστες.

Δυστυχώς όμως οι προσδοκίες και οι υπολογισμοί μου διαψεύστηκαν πλήρως!

Ούτε το γκρέμισμα του Ανατολικού μλπογκ σαν χάρτινη τίγρης, ούτε οι αποκαλύψεις για το εύρος της δυστυχίας, οικονομικής, ηθικής και εθνικής που επέφερε σε όλες ανεξαίρετα τις χώρες που εφαρμόστηκε ο κομμουνισμός δεν μπόρεσε να αλλάξει το κλίμα.


(Από το ιστολόγιο ξυπνήστε ρε)



*****



Η…«διπλωματία της Παναγίας»

________________


Αξιόλογο άρθρο του συνήθως καλά ενημερωμένου κ. Δελαστίκ που δείχνει την ανάγκη οι Εκκλησίες Κωνσταντινουπόλεως και Ρωσίας να συνεργάζονται και με τη συνδρομή των πολιτικών της Ρωσίας και της Ελλάδας να πετυχαίνουν πολλά όπως συνέβηκε με τη θεία Λειτουργία στην Παναγία του Σουμελά.


Ούτε η προσπάθεια εκβατικανοποίησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι συμβατή με την ορθόδοξη εκκλησιολογία, ούτε ο πανρωσισμός (παρακλάδι του πανσλαβισμού - εθνοφυλετική αίρεση που καταδικάστηκε από τη Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως το 1872) θα αποφέρουν κάτι καλό.


Αντίθετα η συνεργασία των δύο Εκκλησιών και κυβερνήσεων μπορεί να πετύχει πολλά.


Προσευχόμαστε και ελπίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση.



(Από το ιστολόγιο ξυπνήστερε)


*****


Η χώρα του καρότου και του μαστίγιου

______________


"Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρησιμοποιείται όχι για να μεσολαβήσει στην επίλυση του Παλαιστινιακού, γιατί όταν αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ τον ρόλο αυτό, οι μικροί περισσεύουν, αλλά για να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία προκειμένου να παραχωρήσει όλες τις διευκολύνσεις που πεισματικά ζητάει ο άξονας των πολέμων, για να διεξαχθεί ο επόμενος καταστροφικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή".

Αυτός ήταν και μένα ο φόβος μου μόλις άκουσα τα ανοίγματα του Παπανδρέου προς το Ισραήλ.

Ούτε για αντισημιτισμό υπάρχει περιθώριο, ούτε για ευσεβείς πόθους διαφοροποίησης της στάσης των Δυτικών έναντι της Τουρκίας ή του Ισραήλ ή προσδοκίας ότι συμμαχία με τη Ρωσία ή την Κίνα (η οποία ούτως ή άλλως ουδέποτε μας προσφέρθηκε) θα αντιστρέψει την υπεροχή της Τουρκικής στρατιωτικής υπεροπλίας στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο.

Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι οι Χριστόφιας, Παπανδρέου και Δρούτσας μπορούν να εκπροσωπήσουν με στοιχειώδη επάρκεια τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Δεν είναι σε θέση να διαγνώσουν τους πολιτικούς στόχους των μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων.

Ως εκ τούτου και η Κύπρος και η Ελλάδα θα βρεθούν σύντομα σε λίαν δυσχερή θέση σε όλα τα εθνικά μας θέματα.

(Από το ιστολόγιο Ξυπνήστερε)


*****


Οχι! Δεν είναι ανέκδοτο! Ετοιμάζουν τον Γιωργάκη... για γενικο γραμματεα του ΟΗΕ!

________________


Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα.


Ενας άνθρωπος που αν δεν λεγόταν Παπανδρέου θα ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, χαμηλόβαθμος υπάλληλος σε μια τράπεζα να βρεθεί Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ!!!


Ας είναι! Θα συνεχίσει επάξια το έργο του Κόφι Ανάν το σχέδιο του οποίου ενθέρμως υπεστήριζε παρά την εκ διαμέτρου αντίθετη βούληση του Ελληνισμού της Κύπρου.


Αν αληθεύει έστω και κατά διάνοια η είδηση αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος είναι κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά όργανο των Αμερικανών με την πολύ κακή έννοια του όρου.


Και ποιος θα τον διαδεχθεί στην πρωθυπουργία; Ο αδελφός του ο Νίκος που είναι στην καρδιά Αμερικανός και που ντρέπεται επειδή θεωρείται Ελληνας, όπως ομολόγησε ο ίδιος;


(Από το ιστολόγιο Ελλάς και Ορθοδοξία)


*****


Το τρελλό νερό

_______________


…Η ψευτιά καί ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνει μέρα με την ημέρα απάνω στους Έλληνες καί τους παραμορφώνει. Έναν λαό πού ξεχωρίζει ανάμεσα σ' όλα τα έθνη καί πού είναι γεμάτος πνευματική υγεία, πάμε να τον κάνουμε εμείς, οι λογής-λογής καλαμαράδες, κ' οι άλλοι γραμματιζούμενοι, σαχλόν, χωρίς χαρακτήρα, χωρίς πνευματικό νεύρο, χωρίς πνευματική ανδροπρέπεια, χωρίς χαρακτήρα. Οι διάφοροι φωστήρες βαστάνε από μια πατέντα στα χέρια, καί μέρα-νύχτα δουλεύουνε για να «συγχρονίσουν» την Ελλάδα, ενώ στ' αληθινά σκάβουνε τον λάκκο της. Άμυαλα νευρόσπαστα!...


Πολύ ωραίο κείμενο.


Ευχαριστούμε για την επισήμανση και την ανάρτηση.


Είναι τόσο εύγλωττο για την ξενομανία που έχει καταλάβει τον Ελληνισμό.


Καταστρέφουμε μόνοι μας την πιο πολύτιμη κληρονομιά του κόσμου και είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε ότι χειρότερο υπάρχει από τη Δύση.


Είμαστε πρόθυμοι να ενστερνιστούμε όλες τις κακίες και τα ελαττώματα των ξένων ενώ στεκόμαστε τυφλοί μπροστά στις αρετές τους.



(Από το ιστολόγιο Ελληνισμός και Ορθοδοξία)



***


Ρωσικός αντιπερισπασμός

Επίσκεψη Μεντβέντεφ – απάντηση στους αγγλοαμερικανούς

__________________


Πολύ σωστές οι θέσεις των πατριωτικών φωνών των όπου γης Ελλήνων που αντιμάχονται τη ρατσιστική διζωνική συνομοσπονδία (και όχι απλά ομοσπονδία όπως ανακριβώς αναφέρει ο αρθρογράφος) που θέλει να επιβάλει στον Ελληνοκυπριακό λαό ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι άλλοι μειοδότες που τον στηρίζουν στην εξουσία.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Χριστόφιας ουδέποτε έκρυψε τα πιστεύω του.

Είπε όχι στο δημοψήφισμα, όπως εξήγησε, μόνο και μόνο για να τσιμεντώσει το ναι.

Σταυρό δεν βάζει, εικόνες δεν προσκυνά, Θεό δεν πιστεύει!

Και όμως! Η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων του εμπιστεύθηκε την προεδρία.

Τον είδαμε στη συνέχεια να κάνει τη μια μετά την άλλη μειοδοτική παραχώρηση στους Τούρκους, να ασελγεί σε βάρος της Ελληνικής για 33 αιώνες ιδιοπροσωπίας της Κυπρου και όμως ακόμη τον ανέχονται και τον στηρίζουν πολλοί οι οποίοι έπρεπε να ήσαν σθεναροί αντίπαλοί του.

Γι' αυτό θερμά συγχαίρω όσους αντιστέκονται στα αντεθνικά του σχέδια.

Οσο για την υποστήριξη της Ρωσίας δεν επεκτείνεται πέραν των ορίων που της υποβάλλουν τα μεγάλα συμφέροντά της με την Τουρκία.

Αλλωστε η ρωσική υποστήριξη σε τι θα μας χρησιμεύσει αν εμείς οι ίδιοι μέσω του προέδρου που εκλέξαμε με την "τιμία" ψήφο μας είμαστε έτοιμοι να ξεπουλήσουμε την πατρίδα μας στους Τούρκους;


(Από το ιστολόγιο Ξυπνήστερε)


*****


Γιώργος Παπανδρέου: "Κατακτήσαμε τους πρώτους στόχους"

_______________




Κύριε ελέησον!


Κατάχτησε τους πρώτους στόχους που έθεσε λέγει ο κ. Παπανδρέου!!!


Από ποιο πλανήτη έπεσε άραγε;


Νόμιζα ότι παραθέριζε στην Πάρο όχι στον Αρη ή στην Αφροδίτη!


Η χώρα μπήκε υπό ξένη κηδεμονία, η αγορά στέγνωσε, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μηδενίστηκε, η εθνική ανεξαρτησία βιάστηκε ασύστολα, το σύνταγμα παραβιάστηκε κατ' επανάληψη, η οικονομία παραπαίει, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, το χρηματιστήριο πήρε την κατιούσα, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και ο κύριος πρωθυπουργός πέτυχε τον πρώτο στόχο ισχυρίζεται!!!


Δηλαδή μας επιφυλάσσει και άλλες παρόμοιες "επιτυχίες" στο μέλλον;


Ενα να θυμόμαστε!


Εμείς φταίμε επειδή έγινε πρωθυπουργός με την "τιμία" ψήφο μας.


Εμείς φταίμε που δεν χρησιμοποιούμε κάθε νόμιμο τρόπο για να τον ανατρέψουμε και εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα του νέου Τσολάκογλου!


*****


Κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Ανάκαμψη της οικονομίας"

___________________




Πάει!


Οι άνθρωποι ουκ οίδασιν "ούτε α λέγουσιν ούτε περί ων διαβεβαιούνται"!


Μετά τον πρωθυπουργό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προβαίνει σε εξίσου αθεμελίωτους πανηγυρισμούς!!!


Καλά!


Δεν αντιλαμβάνονται ότι απευθύνονται στους Ελληνες πολίτες που ζουν καθημερινά το άγχος της επιβίωσης;


(Από το ιστολόγιο Ξυπνήστε ρε)


*****


Παροξυσμός εξοπλισμών στην Τουρκία

_______________


Δυστυχώς!


Ενώ οι Τούρκοι εξοπλίζονται σαν αστακοί και αποκτούν μια καταχθόνια πολεμική μηχανή η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου οι δικοί μας μειοδότες Παπανδρέου, Χριστόφιας και Δρούτσας είναι εντελώς ανίκανοι να οργανώσουν την αποτρεπτική δύναμη εναντίον των Τούρκων, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα και στην Κύπρο να διατηρήσουν αλώβητη την ακεραιότητα της Ελληνικής πατρίδας μας.


(Από το ιστολόγιο: Ας μιλήσουμε επιτέλους!)



============

* Στη στήλη “Σχόλια της ημέρας” κοινοποιούμε ορισμένα σχόλια που στείλαμε για δημοσίευση σε διάφορα ιστολόγια ασχέτως του αν οι ιδιοκτήτες τους απεφάσισαν να τα δημοσιεύσουν ή όχι.

Τα σχόλια δημοσιεύονται όχι μόνον αυτούσια αλλά και συνεπτυγμένα ή ανεπτυγμένα ή με τις κατάλληλες προσθήκες για να αντιληφθεί ο αναγνώστης σε τι αναφέρονται.





No comments:

Post a Comment