Monday, July 26, 2010

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ-ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

_________


Πιστοί υπέρμαχοι της Ορθοδοξίας των Αγίων Πατέρων μας, Ευγνώμων αντιπροσφορά στον πιστό λαό του Θεού από τις εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη”, Θεσσαλονίκη 2010, σσ. 32.



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Το σύντομο τεύχος περιέχει κείμενα των π. Φιλόθεου Ζερβάκου, π. Σπυρίδωνος Μπιλάλη, Φώτη Κόντογλου, π. Αυγουστίνου Καντιώτη και π. Φιλάρετου Βιτάλη. Αναφέρονται όλα στον Οικουμενισμό και κυρίως στις προσπάθειες που έκανε ο τότε Πατριάρχης Αθηναγόρας για να επιβάλει την ένωση με αθέμιτες μεθόδους με τους παπικούς, άρση αναθεμάτων, εφαρμογή της “διακοινωνίας”, χωρίς να έχει προηγουμένως επιτευχθεί συμφωνία στα δόγματα.


Οι πιο πάνω πατέρες και αδελφοί υψώνουν το πνευματικό τους ανάστημα και ελέγχουν τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Αθηναγόρα και των συνεργατών του και παροτρύνουν τους πιστούς να αντισταθούν στα οικουμενιστικά σχέδια.


Η γνήσια ορθόδοξη φωνή των σπουδαίων αυτών πατέρων και αδελφών τάραξε τα νερά και ενέπνευσε τους αγωνιζόμενους πιστούς τη δεκαετία του 1960. Παράλληλα υπήρξε πρόδρομος της “Ομολογίας πίστεως για τον Οικουμενισμό” ενός σημαντικού δογματικού και συμβολικού κειμένου που τάραξε τα βαλτονέρια του Οικουμενισμού και ανάγκασε τους Οικουμενιστές και τους νεωτεριστές να αναδιπλωθούν σε πολλά μέτωπα.


Να ευχαριστήσουμε τον κ. Στέλιο Κεμενζετζίδη για την φιλάγια και φιλόχριστη του προσπάθεια και να ευχηθούμε οι κόποι και οι θυσίες που κατέβαλε για να βοηθήσει τους πιστούς να συνειδητοποιήσουν τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχει η Εκκλησία μας από τον Οικουμενισμό και τους άλλους νεωτερισμούς θα στεφθεί με επιτυχία.


Ο Οικουμενισμός, ο Νεοβαρλααμισμός και οι άλλοι νεωτερισμοί πρέπει να αντιμετωπιστούν με μαχητικότητα και σθένος μέχρις ότου καταδικαστούν συνοδικά ως κακοδοξίες και μέχρις ότου οι πρωταγωνιστές τους καθαιρεθούν. Σε κάθε περίπτωση πριν πετύχουμε συν Θεώ την επίσημη συνοδική καταδίκη των κακοδοξιών, ας μη θεωρήσουμε ότι η Λερναία Υδρα του Συγκρητισμού έχει εξουθενωθεί οριστικά.

No comments:

Post a Comment