Tuesday, July 20, 2010

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ
















ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ

Του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαου
======================

Έχει ακουσθεί από πολλές πλευρές και είναι αλήθεια ότι η στάση της Διοικήσεως της Εκκλησίας μας είναι υποτονική. Έχουμε δυστυχώς διαλέξει τον ρόλο της σιωπής, ενώ θα έπρεπε να έχουμε φωνή και μάλιστα δυνατή.
Σε όλα τα επίπεδα της Εκκλησίας μας υπάρχει φόβος και σύγχυση. Γιατί; Δεν έχουμε την αλήθεια; Φοβούμεθα την διαφάνεια; Τι έχουμε να κερδίσουμε με την στάση μας, την ώρα που μας υβρίζουν, μας κοροϊδεύουν, παραπληροφορούν τον λαό μας και δημιουργούν ένα κλίμα διχαστικό και αρνητικό;
Η σιωπή σε προσωπικό επίπεδο είναι μεγάλη αρετή. Και ο Ιησούς υβριζόμενος εσιώπα. Όταν όμως μετέτρεψαν το Ναό σε οίκο εμπορίου, επήρε το φραγγέλιο και ανέτρεπε τα τραπέζια της ανομίας.
Ο ευσεβής και πιστός λαός απαιτεί από όλους εμάς να αναλάβουμε επίθεση ενημερώσεως. Να τον πληροφορήσουμε τα της Εκκλησίας. Να κάνουμε αυτοκριτική.
Να μιλήσουμε για την περιουσία της Εκκλησίας. Να δώσουμε στοιχεία του φιλανθρωπικού της έργου. Να δώσουμε δείγματα γνήσιας, ανυπόκριτης και αγίας ζωής. Όλα αυτά να γίνουν σε ευρύ επίπεδο. Να μιλήσει η Ιερά Σύνοδος, ο Αρχιεπίσκοπος, οι Μητροπολίτες, οι αρμόδιοι των Εκκλησιαστικών υπηρεσιών με δυνατό, σοβαρό και πειστικό λόγο.
Να μάθει ο λαός απ’ ἄκρου εις άκρον της Εκκλησίας τι ακριβώς συμβαίνει. Ο κόσμος παρασύρεται, διότι δεν γνωρίζει. Ακούει τους πληρωμένους υβριστές της πίστεως και σχηματίζει γνώμη.
Η Εκκλησία δεν μπορεί να συμπορεύεται με τα πολιτικά σχήματα. Μάλιστα τώρα που αυτά καταρρέουν. Ακολουθεί τον δικό της δρόμο, που είναι ο δρόμος του Ευαγγελίου. Με την κρίση της κοινωνίας μας, ήλθε η ώρα της Εκκλησίας.
Ο λαός περιμένει από την Εκκλησία να ανοίξει δρόμο εξόδου από το αδιέξοδο της παρούσας συμφοράς.
ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό πακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment