Thursday, June 24, 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΑΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

«ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ»

=======

Κύριε Διευθυντά,

Προ ημερών έγινε μία δημοσκόπηση σχετικά με την ακροαματικότητα των διαφόρων Ραδιοσταθμών και ποικίλων περιοδικών. Όταν κάποιοι είπαν ότι παρακολουθούν ανελλιπώς το ραδιοσταθμό της «Πειραϊκής Εκκλησίας» και διαβάζουν το αντίστοιχο περιοδικό της Μητρόπολης Πειραιώς, αυτοί που έκαναν την δημοσκόπηση μετά από ένα ειρωνικό σχόλιο διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει ο σταθμός αυτός και το περιοδικό μέσα στον κατάλογό τους. Στη σχετική διαμαρτυρία αναγκάσθηκαν να γράψουν εκείνη την ώρα στο περιθώριο του καταλόγου και το Ρ/Σ της «Πειραϊκής Εκκλησίας» και το αντίστοιχο περιοδικό. Στη συνέχεια και με καθαρά ανακριτικά τρόπο προσπαθούσαν να διατυπώσουν ελεγκτικό και κατηγορητικό λόγο επειδή κάναμε το … σφάλμα να ακούμε και να διαβάζουμε το συγκεκριμένο σταθμό και το εν λόγω περιοδικό.


Αξίζει να σημειώσουμε βέβαια ότι σε σχετικά πρόσφατη έρευνα ο Ρ/Σ της «Πειραϊκής Εκκλησίας» ήταν μέσα στους 5 πρώτους σε ακροαματικότητα πανελλαδικά (!).


Μετά από αυτά διερωτώμαι γιατί αυτός ο ρατσισμός; Γιατί μια τέτοια άγαρμπη λογοκρισία; Γιατί τόση μισαλλοδοξία; Στην εποχή που όλες οι μειονότητες προστατεύονται για πραγματικά ή πλασματικά δικαιώματα, γιατί οι σιωπηρές πλειοψηφίες μπαίνουν τόσο αδίστακτα στο περιθώριο; Γιατί μετά απ’ αυτά δικαιολογημένα να μην πιστεύουμε ότι μέρα με τη μέρα σκλαβωνόμαστε και γινόμαστε κυριολεκτικά υποχείρια κάποιων αόρατων ή και ορατών τυράννων που με την προβιά του δημοκράτη μας εξαπατούν για τα συμφέροντα και τις προσωπικές επιδιώξεις τους;

Με τιμή,

Γεώργιος Ντόνας,

Οικονομολόγος

No comments:

Post a Comment