Monday, June 21, 2010

ΜΕΣΣΣΗΝΙΑΣ, ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ
=========


“Ο ελέω Χριστοδούλου επικαθήσας επί τον τράχηλον της Μεσσηνιακής Εκκλησίας αξιοθρήνητος Χρυσόστομος Σαββάτος χωρίς να προσαγάγει ούτε ένα ουσιαστικό αντεπιχείρημα στα όσα τεκμηριωμένα και με πόνο ψυχής καταγγέλει ο μητροπολίτης Κυθήρων απλώς συνθηματολογεί.

Πιστεύει ο ανάξιος δεσπότης ότι θα απαξιώσει τον ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας συνεπίσκοπό του αλλά θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο.

Εκεί όμως που το θράσος περισσεύει από την πλευρά του Μεσσηνίας είναι η απαξιωτική αναφορά του στον κανονικό Μητροπολίτη Αττικής Νικόδημο. Είναι πολύ μικρός και κυριολεκτικά αλλά κυρίως μεταφορικά να ομιλεί για το Νικόδημο ο σκανδαλοποιός Μεσσηνίας. Ο Νικόδημος τυγχάνει προσωπικότητα ολκής. Ηθικός, αφιλοχρήματος, ακέραιος, διώκτης των σκανδαλοποιών κληρικών, με τεράστια μόρφωση, αξιοπρεπής. Και όχι πρωτοσύγγελος δυσώνυμων Μητροπολιτών όπως ο Σαββάτος προτού γίνει δεσπότης ελέω Χριστόδουλου.

Ο απαράδεκτος Σαββάτος σκανδάλισε σφόδρα το Μεσσηνιακό λαό και με την παράδοση ναού στους αιρετικούς παπικούς για τέλεση των δήθεν ιερών ακολουθιών τους και με την αντικανονική και αυθαίρετη επιβολή της ακοινωνησίας στις μοναχές της μονής καλογραιών και με την κοσμικότητά του.

Αλλά αποδεικνύεται και μοχθηρός και μαυρόψυχος αφού μετά 36 χρόνια εμφανίζεται υπέρμαχος της άνευ δίκης και απολογίας εκπτώσεως από του θρόνου του μαρτυρικού μητροπολίτη Νικοδήμου.
Μέχρις εδώ κε Σαββάτε! Οι Μεσσήνιοι είναι λεβέντες. Κι αν συνεχίσετε αυτή την τακτική θα έχετε την τύχη του Μπεκιάρη και του πρώην Λήμνου Παντελεήμονα και του Κουμαριανού!

ΠΗΓΗ:

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ

No comments:

Post a Comment