Monday, May 31, 2010

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ κ. ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΣΤ




ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

«ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Οδός 28ην Οκτωβρίου 14, 2643 Εργάτες Λευκωσία

Τηλ.99-335787, 22-624150


ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

«ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ»¨

Οδός Μάρκου του Ευγενικού αρ. 1

600-66 ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΕΛΛΑΣ

Ιστοσελίδα: markoseugenikos.gr


Προς: κ. Λουκήν Γ. Λουκαΐδη,

Πρόεδρο του Διεθνούς Συνδέσμου για την Προστασία

των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στην Κύπρο,

κ. Λήδα Κουρσουμπά,

Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Λευκωσία 31/5/2010

Αξιότιμοι κύριοι,


Θέμα: ΣΥΛΛΗΨΗ του ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ κ. ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΣΤ’

για συγκάλυψη εγκλημάτων παιδεραστίας.


Ήδη τα δυο Κέντρα Μελετών έχουν αποστείλει δυο διπλοσυστημένες επιστολές με αίτημα στους Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κυρίους Πέτρο Κληρίδη και Άκη Παπασάββα, για σύλληψη του Πάπα Ρώμης κ. Βενέδικτου ΙΣΤ’ με το που θα αφιχθεί στην Κύπρο στις 4 Ιουνίου 2010, για συγκάλυψη εγκλημάτων παιδεραστίας από ιερείς του Βατικανού εις βάρος αθώων παιδιών, τα οποία είδα πρόσφατα διεθνώς το φως της δημοσιότητας .


Οι επιστολές εστάλησαν διπλοσυστημένες, η μεν πρώτη στις 10 Μαΐου με το ταχυδρομείο και η δεύτερη με τηλεμειότυπο στις 26 Μαΐου 2010, χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα και ενώ έχει μεσολαβήσει μεταξύ των δυο επιστολών, καταγγελία για το γνωστό σκάνδαλο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για παραπλάνηση μαθητών σε σχολείο της Λάρνακας.


Ενώ ο κ. Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας κ. Άκης Παπασάββας ορθά με άμεση παρέμβαση του έδειξε την ευαισθησία της Νομικής Υπηρεσίας, ουδεμία ανταπόκριση ή ευαισθησία έδειξε στις καταγγελίες μας τις οποίες έχουμε ήδη κοινοποιήσει και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάτι που προτιθέμεθα να πράξουμε και στην συνέχεια. Είναι εντούτοις άξιον απορίας η επιλεκτική ευαισθησία του κατά τα άλλα λαλίστατου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Άκη Παπασάββα. Σας αποστέλλουμε επίσης τις δυο επιστολές και αναμένουμε όπως θέσετε άμεσα καθηκόντως το θέμα προς την Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Θεωρώντας ότι με την δική σας παρέμβαση υπό την ιδιότητα σας του μεν πρώτου, ως Προέδρου του Διεθνούς Συνδέσμου για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Κύπρο, της δε δευτέρας ως Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Κύπρο, και ως πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ως Γονέων, θα υπερασπισθείτε τις αρχές των θεσμών που αντίστοιχα προεδρεύετε, προστατεύοντας τα αθώα θύματα εγκλημάτων παιδεραστίας από ιερείς του Βατικανού αλλά κυρίως και τους προστάτες των παιδεραστών σύμφωνα με διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των απεχθών αυτών εγκλημάτων, ως ο Πάπας Ρώμης κ. Βενέδικτος ΙΣΤ, ζητώντας την έκδοση εντάλματος σύλληψης του μόλις αφιχθεί στην Κύπρο στις 4 Ιουνίου 2010 και παράδοση του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Αναμένουμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις προθέσεις και ενέργειες που προτίθεσθε να κάνετε για το θέμα αυτό.


Με εκτίμηση



Κωνσταντίνος Π. Κουρτελλάρης Μάριος Ι. Πηλαβάκης

Δια το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Δια το Ορθόδοξον Κέντρον Πατερικών Μελετών

«ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» «ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ»

No comments:

Post a Comment