Saturday, May 29, 2010

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Η τελευταία έκδοση της εκκλησιαστικής εφημερίδας “Ορθοδόξος Τύπος”, παρουσιάζει, με τέσσερα κείμενα που δημοσιεύει, τέσσερις εκδοχές, αναφορικά με την έλευση του Πάπα, που αλληλοσυμπληρώνουν η μια την άλλη, έστω και αν σε ορισμένα σημεία αφήνουν κενά. Σε τελευταία, όμως, ανάλυση και τα τέσσερα κείμενα καταλήγουν στο ομόφωνο συμπέρασμα ότι ο Πάπας είναι αιρετικός, ότι δεν θα έπρεπε να προσκληθεί και ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο εις ουδέν θα ωφελήσει το εθνικό μας θέμα.


ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΦΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

_____________


Καταρχήν η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, με τη μνημειώδη ελεγκτική επιστολή της προς την Ιεραρχία, έγινε ο καταλύτης των εξελίξεων της αντίδρασης στην έλευση του Πάπα. Ακολούθως ο Σεβασμιότατος Λεμεσού πρώτος μεταξύ των ιεραρχών μας είχε το ηγετικό ανάστημα και το σθένος να διαχωρίσει τη θέση του από την υποδοχή του Πάπα. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Παύλος με σαφήνεια χαρακτηρίζει αίρεση τον Παπισμό και δηλώνει ότι αρνείται να παραστεί στην υποδοχή του Πάπα. Τέλος ο κ. Παπαβασιλείου με την εμπεριστατωμένη του ανάλυση εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι ανεδαφική η ελπίδα ότι θα προκύψει ωφέλεια για το εθνικό μας θέμα από την παπική επίσκεψη. Ταυτόχρονα επισημαίνει το απαράδεκτο περιεχόμενο της εγκυκλίου που υπέγραψαν οι συνοδικοί της Εκκλησίας μας.


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΘΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΘΕΙ

________________________


Τα τέσσερα αυτά κείμενα σηματοδοτούν τη διαφοροποίηση των δεδομένων που επικρατούσαν μέχρι τώρα. Η ελπίδα για ανατροπή της οικουμενιστικής πορείας της Κυπριακής Εκκλησίας είναι βάσιμη. Αν η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου δεν έστελλε την ελεγκτική επιστολή η επίσκεψη του Πάπα θα πραγματοποιείτο αθόρυβα με την απουσία ορισμένων ιεραρχών από την υποδοχή. Τώρα ευτυχώς η κατάσταση διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Το ποίμνιο της Εκκλησίας αισθάνεται ότι υπάρχει ελπίδα ανάσχεσης της οικουμενιστικής πλημμυρίδας που εξευτελίζει και διαπομπεύει urbi et orbi την Εκκλησία της Κύπρου. Προσευχόμαστε ότι και άλλοι ιεράρχες μας (όχι μόνον οι Μητροπολίτες Λεμεσού και Κυρηνείας) θα αποστούν από τις οικουμενιστικές πρακτικές. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας και οι Θεοφιλέστατοι Λήδρας Επιφάνιος και Αμαθούντος Νικόλαος θα υπερασπιστούν τις ορθόδοξες θέσεις.


ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

________________


Την επόμενη Πέμπτη συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία αναμένεται να είναι θυελλώδης. Ο Αρχιεπίσκοπος, ως μη όφειλε, απείλησε δημόσια ότι θα προτείνει να αποβληθούν για ένα χρόνο από τις εργασίες της Συνόδου οι συνοδικοί που θα απόσχουν από την υποδοχή του Πάπα!!! Θέλουμε να πιστώσουμε τον Μακαριότατο ότι εκτόξευσε αυτή την αχαρακτήριστη απειλή εν τη παγκοίνως γνωστή αθυροστομία αυτού. Ελπίζουμε ότι δεν θα επιδιώξει να υλοποιήσει την απειλή. Ακόμη και αν ένα τυφλό πάθος τον οδηγήσει να προτείνει τέτοια τιμωρία ευελπιστούμε ότι δεν θα βρει ανταπόκριση από τους άλλους συνοδικούς. Μόνον ο Θεός ξέρει ποιες απρόβλεπτες συνέπειες θα προκύψουν από τυχόν υιοθέτηση μιας τόσο άφρονης απειλής.


ΜΕΤΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΕΣ

____________________


Οι παραδοσιακοί πιστοί, αυτή την ώρα, μετρούν τους αληθινούς πνευματικούς τους πατέρες. Η θεολογική συγκρότηση των παραδοσιακών επισκόπων είναι δεδομένη. Οι προσευχές και η υική μας αγάπη τους συνοδεύουν. Εναποθέτουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας πρώτα στον Αγιο Θεό και μετά στα χέρια τους. Οι Οικουμενιστές δεν έχουν κανένα σοβαρό επιχείρημα να προτάξουν, εκτός από αγαπολογίες, ευχολόγια για βοήθεια στο εθνικό θέμα που ποτέ δεν θα παρασχεθεί, καταπάτηση των ιερών κανόνων και θεολογική πορεία που αντιμάχεται ανοιχτά την πατερική παράδοση αιώνων.

Ο Θεός μεθ’ ημών.

No comments:

Post a Comment