Tuesday, May 18, 2010

Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ! ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ




Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ!

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

====================


Νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε ένα καλό λογισμό. Ο Σεβασμιότατος Μεσογαίας κ. Νικόλαος πρέπει να πιστωθεί με κάποια ειλικρίνεια αυτή τη φορά.


Ισως έχει παρεξηγηθεί από όλους μας σε τελευταία ανάλυση. Αφού με τη χθεσινή συνέντευξή του επαναλαμβάνει ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από το θρόνο του για να λυθεί η εκκλησιαστική παρανομία του 1974 νομίζω ότι δεν πρέπει η ευγενής πρότασή του να πάει χαμένη.


Ταπεινά εισηγούμαι στο Σεβασμιότατο Μεσογαίας να επικοινωνήσει με το Σεβασμιότατο Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο και να του εξηγήσει γραπτώς και με σαφήνεια τις προθέσεις του. Αφού συνεννοηθεί μαζί του πώς πρέπει να ενεργήσουν ας επιδιωχθεί κοινή συνάντηση με το Μακαριότατο. Αφού τα συμφωνήσουν όλα ώστε να μην υπάρξει περιπλοκή των θεμάτων τότε η Ιεραρχία ας αποκαταστήσει χωρίς εκλογές το Σεβασμιότατο κ. Νικόδημο στο Θρόνο του.


Είναι αλήθεια ότι όταν πρωτόκανε την πρόταση παραιτήσεως πολλοί (ο γράφων πρώτος και καλύτερος) διαμφισβητήσαμε την ειλικρίνεια του Σεβασμιότατου επειδή τότε με γραπτή δήλωση υποστήριξε τον πρωτοσύγκελο Αττικής για το ένα από τα δύο τμήματα της Μητροπόλεως χωρίς να εισηγείται παράλληλα την αποκατάσταση του νόμιμου δικαιούχου της κ. Νικόδημου στο άλλο.


Ο Σεβασμιότατος Μεσογαίας όμως παρά όσα του γράψαμε και παρόλον στο μεταξύ συμμετείχε ενεργά στην εκλογή ακόμη και στη χειροτονία των μοιχεπιβατών έρχεται τώρα και επαναλαμβάνει την πρότασή του.


Ας τον πιστώσουμε αυτή τη φορά με ειλικρίνεια, όσο και αν έδωσε απτά δείγματα ασέβειας προς τους Κανόνες αφού προωθούσε ενεργά την εκλογή μοιχεπιβατών και έθεσε τον στέφανον εξ ακανθών επί της κεφαλής του Σεβασμιότατου κ. Κύριλλου.


Οτι και αν έγινε και όσα κακά και αν διέπραξε και σε όσες παρανομίες και αν έχει αναμιχθεί ενεργά ένα είναι το σίγουρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η πρότασή του για παραίτηση από το θρόνο του. Ταπεινά υποβάλλω στον άγνωστό μου Κανονικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο να αποδεχθεί την πρόταση του Αγίου Μεσογαίας.


Ο δε Σεβασμιότατος κ. Νικόλαος, μετά την αποκατάσταση του νόμιμου δικαιούχου της Μητροπόλεως κ. Νικόδημου, ας παραμείνει στη Μητρόπολη Μεσογαίας και ας διακονεί, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου, το λαό του Θεού.


Υπό τις περιστάσεις φαίνεται η μόνη λύση κανονικής αποκατάστασης της εκκλησιαστικής τάξεως στον ορίζοντα.


Ας μην πάει χαμένη!

No comments:

Post a Comment