Sunday, May 9, 2010

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΝΗΨΗ ΕΣΤΩ ΚΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ







ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΝΗΨΗ

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συνέρχεται για να εκλέξει τρεις Μητροπολίτες και δύο βοηθούς επισκόπους.


ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ

ΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

______________________


Ο θεσμός των βοηθών επισκόπων είναι αντικανονικός. Τι θα πει βοηθός επίσκοπος; Βοηθός Νυμφίος της επισκοπής; Οση λογική έχει η ύπαρξη βοηθού συζύγου αλλή τόση έχει η ύπαρξη βοηθού επισκόπου. Οι Κανόνες προνοούν ύπαρξη χωρεπισκόπων! Οχι βοηθών επισκόπων. Ο αντικανονικός αυτός θεσμός εισήχθη στην Εκκλησία της Ελλάδος καταρχήν επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄. Πρέπει να καταργηθεί. Αλλωστε υπάρχει πληθώρα βοηθών επισκόπων στην Αρχιεπισκοπή. Τους δύο νέους επισκόπους γιατί τους χρειάζεται ο Μακαριότατος; Για τις κηδείες ή για να τον εκπροσωπούν στις διάφορες εκδηλώσεις; Ο θεσμός του επισκόπου δεν είναι παράσημο. Εχει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή της Εκκλησίας. Αντί να ψηφίσει δύο νέους βοηθούς επισκόπους για την Αρχιεπισκοπή η Ιεραρχία ας πάρει την ιστορική απόφαση να καταργήσει ολότελα το θεσμό. Θα είναι μια γενναία και επιβεβλημένη πράξη που θα αποκαταστήσει την κανονική τάξη.


ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

____________


Η εκλογή νέου Μητροπολίτη Λαγκαδά είναι αναγκαία μετά την εκδημία του μακαριστού Σπυρίδωνα. Προσευχόμαστε να εκλεγεί άνθρωπος που αγαπά τό Χριστό και ο οποίος θα ποιμάνει Θεοφιλώς τη Μητρόπολη Λαγκαδά.


ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

___________


Εκλογές όμως για πλήρωση των Μητροπόλεων Κηφησίας και Ιλίου είναι αδιανόητο να διενεργηθούν. Οι Μητροπόλεις αυτές συστάθηκαν με τον αντικανονικό διαμελισμό της Μητροπόλεως Αττικής. Η Μητρόπολη Αττικής έχει κανονικό και νόμιμο Μητροπολίτη. Ουδέποτε έδωσε άδεια για να διαμελιστεί η Μητρόπολή του. Αρα δεν υπάρχουν Μητροπόλεις κενές για να πληρωθούν. Ο μόνος κανονικός ρόλος της Ιεραρχίας είναι να αποκαταστήσει το Σεβασμιότατο Αττικής κ. Νικόδημο στο Θρόνο του. Οσοι εκλεγούν στις δύο Μητροπόλεις θα είναι μοιχεπιβάτες. Θα κλέψουν την πνευματική νύμφη που δεν τους ανήκει επειδή ο νόμιμος νυμφίος της βρίσκεται εν ζωή. Αν τελικά η Ιεραρχία προχωρήσει σε εκλογή νέων Μητροπολιτών τουλάχιστον ας αποδώσει το ένα τμήμα στο νόμιμο δικαιούχο της: Το Σεβασμιότατο Αττικής κ. Νικόδημο. Αν δεν υπάρχει εκ μέρους της πλειοψηφίας τέτοια διάθεση όσοι Μητροπολίτες σέβονται την κανονική τάξη πρέπει να απόσχουν των εκλογών. Είναι αδιανόητο να συμμετάσχουν σε εκλογή μοιχεπιβατών. Ας καταθέσουν έγγραφη διαμαρτυρία και ας αποχωρήσουν όταν θα συντελείται η εκκλησιαστική παρανομία.


ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ

____________


Ολα δείχνουν ότι εμβάπτεται κάλαμος. Οτι νέο εκκλησιαστικό έγκλημα θα συντελεστεί. Εμείς κάνουμε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Προσευχόμαστε ο Θεός να φωτίσει τους ιεράρχες μας να μη βάλουν κουστωδία στο εκκλησιαστικό έγκλημα του σφαγιασμού των δώδεκα αδιάβλητων Μητροπολιτών με νέες εκλογές μοιχεπιβατών στη σημερινή συνεδρία της Συνόδου της Ιεραρχίας. Ας μην ξανασταυρωθεί για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιότατος κ. Νικόδημος και στο πρόσωπό του η Εκκλησία, το δίκαιο και η κανονική τάξη. Είναι ανεπίτρεπτο. Ούτε ο ανθρώπινος νόμος το ανέχεται ούτε προ πάντων ο νόμος του Θεού ευλογεί τέτοια παρανομία.

No comments:

Post a Comment