Monday, May 31, 2010

29 ΜΑΙΟΥ 2010 - 557 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ




29 Μαΐου 2010 – 557 χρόνια

από την άλωση της Πόλης



Του κ. Βασίλη Κερμενιώτη

==============

∆υστυχώς, τα παθήµατα δεν µας έγιναν µαθήµατα.

Πώς θα ευοδώσει ο Θεός την απελευθέρωση της Κύπρου, όταν η εκκλησιαστική της ηγεσία Τον προδίδει;

■ Με την υπογραφή της προδοτικής συµφωνίας του Balamand

(1993), όπου αναγνωρίστηκε ως Εκκλησία του Χριστού ο παναιρετικός Παπισµός και νοµιµοποιήθηκε η Ουνία!

■ Με την αποδοχή του αντίχριστου κειµένου του «Παγκοσµίου Συµβουλίου των Εκκλησιών» (Βραζιλία 2006), όπου αναγνωρίστηκαν ως Εκκλησίες οι εκατοντάδες αιρετικές προτεσταντικές οµολογίες και αποκλήθηκαν οι δογµατικές τους εκτροπές: «ποικιλία Χαρισµάτων του Αγίου Πνεύµατος»!

■ Με τις συµπροσευχές Κυπρίων Ιεραρχών µε Παπικούς κληρικούς, τις οποίες ρητά απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες!

■ Με την επικείµενη τιµητική υποδοχή του µεγαλύτερου εχθρού της Ορθοδοξίας (κατά τον γέροντα Παΐσιο) και της Ελληνικής Εκκλησίας ειδικότερα (κατά τον Άγιο Νεκτάριο)!

Σήµερα, λίγες ηµέρες πριν την επίσκεψη του παναιρετικού Πάπα στην Κύπρο, συµπληρώθηκαν 557 χρόνια από την αποφράδα ηµέρα του Μαΐου του 1453 που η Κωνσταντινούπολη, η πρωτεύουσα της ένδοξης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, έπεσε στα χέρια των Τούρκων.


Ο ΘΕΟΣ, ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

_____________

∆ιαβάζοντας την Αγία Γραφή καταλαβαίνουµε πως ο Θεός δεν ίσταται απαθής θεατής της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά –ως ∆ίκαιος Κριτής– επεµβαίνει αµείβοντας την αρετή και τιµωρώντας την κακία βασιλέων και λαών. ∆εν θα αναφερθούµε σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο Κύριος εκδήλωσε την οργή του πάνω σε λαούς άδικους, αλλά θα µνηµονεύσουµε ότι, κατά καιρούς, προειδοποιούσε –δια µέσου των Προφητών – τον περιούσιο λαό Του, ότι αν αποστατούσε από την ορθή Πίστη ή τον ηθικό Νόµο, θα επέτρεπε να αιχµαλωτιστεί ο Ισραήλ από βάρβαρους λαούς, όπως και έγινε! (βλ. ∆ευτερονόµιον 28:15 και 28:49-52, Ιερεµία 5:15-19, Αµώς 6:14, Αββακούµ 1:3-10 και άλλα). Η Γραφή βοά ότι αν απωλεσθεί η συµµαχία του Θεού δεν επαρκούν όλες οι ανθρώπινες διπλωµατίες, συµφωνίες, αµυντικοί εξοπλισµοί κ.λ.π. «Εάν µη Κύριος φυλάξη πόλιν, εις µάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων» (Ψαλµοί 127:2). Παρά το πλήθων των αµαρτιών των προγόνων µας, ο Θεός δεν θα επέτρεπε την άλωση της Πόλης, αν δεν συνέβαινε κάτι πολύ χειρότερο: Η πτώση στο θέµα της Πίστεως. Πολλές φορές στο παρελθόν η βασιλεύουσα πολιορκήθηκε από τον εχθρό και µάλιστα υπό δυσµενέστερες συνθήκες, αλλά πάντοτε η Παναγία την σκέπαζε και την βοηθούσε γιατί ο λαός, παρά την αµαρτωλότητά του, δεν διαπραγµατευόταν την Πίστη του. Έλεγε τη γνωστή ρήση: «καλύτερα τούρκικο φέσι παρά φράγκικη τιάρα»! Όµως, στις 12 ∆εκεµβρίου του 1452, µόλις πέντε µήνες πριν την Άλωση και δεκατρία έτη µετά την υπογραφή του προδοτικού ενωτικού όρου της Συνόδου της Φερράρας-Φλωρεντίας, στο Ναό της Αγίας Σοφίας έγινε συλλείτουργο Ορθοδόξων και Παπικών στο οποίο µνηµονεύτηκε ο Πάπας και ο λατινόφρονας Πατριάρχης Γρηγόριος! Το ανίερο αυτό συλλείτουργο έγινε για να επικυρώσει, ουσιαστικά, την «Ένωση». Προτίµησαν οι πρόγονοί µας τη συµµαχία του παναιρετικού παπισµού από τη συµµαχία του Θεού, γι’ αυτό και «η Πόλις εάλω». Ο γνωστός «Θρήνος της Πόλης» λέει: «Πάψετε το Χερουβικό κι ας χαµηλώσουν τα’ άγια, γιατί είναι θέληµα Θεού η Πόλη να τουρκέψει».

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ:

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ

ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ!

_______________

Ο άγιος Κοσµάς ο Αιτωλός, ο µεγάλος αυτός άγιος και προφήτης, που η Εκκλησία µας εορτάζει στις 24 Αυγούστου, λέγει τα εξής φοβερά λόγια: «Τριακόσιουςχρόνους µετά την Ανάστασιν του Χριστού µας, έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειονχριστιανικόν· και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερα το εσήκωσεν ο Θεός το βασίλειον από τους Χριστιανούς και ήφερε τον Τούρκο µέσα από την Ανατολήν και του το έδωκε δια εδικόν µας καλόν...Και τι; Άξιος ήτον ο Τούρκος να έχη βασίλειον; Αλλά ο Θεός του το έδωκε διατοκαλόν µας. Και διατί δεν ήφερεν ο Θεός άλλον βασιλέα, οπούήτοντόσα ρηγάτα [=βασίλεια] εδώ κοντά να τους το δώση, µόνον ήφερε τον Τούρκον µέσαθε από την Κοκκινην Μηλιά και του το εχάρισε; ∆ιατί ήξευρεν ο Θεός πως τα άλλα ρηγάτα µας βλπτουν εις την Πίστιν, και ο Τούρκος δεν µας βλάπτει άσπρα δώσ' του και καβαλλίκευσέ τον από το κεφάλι. Και διά να µην κολασθούµεν το έδωκε τουΤούρκου και τον έχει ο Θεός τον Τούρκον ωσάν σκύλλον να µας φυλάη».

(Ιωάννου Μενούνου, Κοσµά Αιτωλού ∆ιδαχές, εκδ. Τήνος, Αθήνα 1999, ∆ιδαχή Ε΄, σελ. 269 - 270).

Αυτός ο λόγος θα πρέπει να µας συγκλονίσει και να µας αφυπνίσει: Ο Άγιος λέει ότι ο Θεός προτίµησε να πέσει ο Ελληνισµός στα χέρια ενός τυραννικού δυνάστη που σκότωνε, βίαζε, έκλεβε, βασάνιζε και ατίµαζε τους χριστιανούς, γιατί είδε –µε την παντογνωσία Του– ότι αν έµενε ελεύθερος θα πάθαινε κάτι απείρως χειρότερο: Θα έχανε την ορθή Πίστη του και θα εκλατινιζόταν! Προτίµησε ο Θεός τη βαριά σκλαβιά των τεσσάρων αιώνων, από την εξωτερική «ελευθερία» που θα ήταν, όµως, πνευµατική δουλεία! («Τι γαρ ωφελείταιάνθρωπος εάν τον κόσµονόλονκερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζηµιωθή, η τιδώσειάνθρωποςαντάλλαγµα τηςψυχής αυτού;» Ματθ. 16:26)

Ως εκ τούτου, κατά τον Άγιο, η Τουρκική σκλαβιά ήταν…ευλογία Θεού και ο Τούρκος ένα «τσοµπανόσκυλο» που µας φύλαξε από τον Πάπα!

Ο εικονιζόµενος ρασοφόρος που «τα βάζει µε τους πολιτικούς» και καµώνεται τον υπέρµαχο του Κυπριακού, είναι, στην ουσία, ο µεγαλύτερος εχθρός της Εθνικής Υπόθεσης, γιατί µε τις πράξεις του συσσωρεύει την οργή του Θεού πάνω από το νησί.

ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΙ

ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ

____________________

Και ερχόµαστε στο σήµερα και ερωτούµε:

● Αυτά δεν τα ξέρουν οι λατινόφρονες «ορθόδοξοι» Κύπριοι Αρχιερείς;

● ∆εν διαβάζει τους Αγίους ο λατινόφρων Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστοµος;

● ∆εν φοβάται µήπως µ’ αυτά που κάνει προκαλέσει την οργή του Θεού και θρηνήσουµε κι άλλη εθνική συµφορά στη µαρτυρική µεγαλόνησο;

Η πρώτη ενέργεια του κ. Χρυσοστόµου την εποµένη της εκλογής του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου, δεν ήταν να επισκεφθεί κανέναν ορθόδοξο Πατριάρχη ή Αρχιεπίσκοπο, αλλά ποιόν; Τον αιρεσιάρχη Πάπα! Λες και του χρωστούσε καµιά χάρη για την εκλογή του!

Εις υγείαν του προστάτη των παιδεραστών!

Αυτός ο γέρος µε το σατανικό βλέµµα, ισχυρίζεται ότι είναι ο µοναδικός αντιπρόσωπος του Χριστού στη γη, Αλάθητος, ανώτερος όλων των επισκόπων και αποκλειστικός διαχειριστής της Θείας Χάριτος!

Αντί υποδοχής του αρµόζει αναθεµατισµός.

ΟΙ ΠΡΟ∆ΟΣΙΕΣ, ΣΕ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,

ΠΟΥ ∆ΙΕΠΡΑΞΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

___________________

Η Εκκλησία της Κύπρου αθετεί το δόγµα της «Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας» του Συµβόλου της Πίστεως, που θέσπισε η Β’ Οικουµενική Σύνοδος:

Α. Το 1993 στο Balamand του Λιβάνου υπέγραψε ένα προδοτικό και επαίσχυντο κείµενο (το οποίο δεν υπέγραψε η Εκκλησία της Ελλάδος), µε το οποίο όχι µόνον αθωώθηκε και νοµιµοποιήθηκε ο ∆ούρειος Ίππος του Παπισµού, η Ουνία, αλλά και έγινε –για πρώτη φορά– αποδεκτό ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι η µοναδική Εκκλησία του Χριστού, αλλά συναποτελεί µε τον Παπισµό τη Μία Εκκλησία, µε την οποία και είναι συνυπεύθυνη για την διατήρηση της Εκκλησίας στην πιστότητα της Θείας Οικονοµίας!

Β. Στην τελευταία Συνέλευση του «Παγκοσµίου Συµβουλίου των Εκκλησιών» (Π.Σ.Ε.) που έγινε το 2006 στη Βραζιλία, υιοθετήθηκε από την Εκκλησία της Κύπρου το πιο αντίχριστο «εκκλησιολογικό» κείµενο που είδε ποτέ το φως της δηµοσιότητας: Εκεί, οι εκπρόσωποι της µεγαλονήσου, απαρνήθηκαν την αλήθεια ότι η Ορθοδοξία είναι η «Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία» και την εξίσωσαν µε τις 340 κακόδοξες «εκκλησίες» του Π.Σ.Ε.! Επίσης, δέχτηκαν ότι αυτό που οριοθετεί την Εκκλησία είναι το κάθε είδους «Βάπτισµα» και όχι η κοινή ορθή Πίστη, η Παράδοση και η Αποστολική διαδοχή! Ακόµη, αποδέχτηκαν ότι η Κυπριακή Εκκλησία είναι υποχρεωµένη να βρίσκεται σε κοινωνία µε όλες τις προτεσταντικές οµολογίες του Π.Σ.Ε., προκειµένου να εκπληρώσει την Καθολικότητά της! Είναι απίστευτα και φρικτά τα όσα αποδέχτηκαν οι Κύπριοι Ορθόδοξοι(;) εκπρόσωποι, όπως λόγου χάριν το γεγονός ότι ονόµασαν «διαφορετικές διατυπώσεις της ίδιας Πίστης» και «ποικιλία Χαρισµάτων του Αγίου Πνεύµατος» τις κακοδοξίες και τις πλάνες των αιρετικών ψευδοεκκλησιών του Π.Σ.Ε.!

Αυτές τις προδοσίες, τις γνωρίζει ο πιστός Κυπριακός λαός;

ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΡΟ∆ΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

__________________

▄ Το 1439 υπεγράφη στη Σύνοδο της Φερράρας-Φλωρεντίας η ένωση Ορθοδοξίας και Παπισµού και στις 12 ∆εκεµβρίου του 1452 στο Ναό της Αγίας Σοφίας έγινε συλλείτουργο Ορθοδόξων και Παπικών. Το 1453 έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης και καταλύθηκε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία!

▄ Το 1920 το Οικουµενικό Πατριαρχείο εξέδωσε τις γνωστή αιρετική εγκύκλιο «Προς τις Απανταχού του Χριστού Εκκλησίες» µε τις οποίες αθετούσε –για πρώτη φορά στην ιστορία της Εκκλησίας– το δόγµα της «Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας», αναγνωρίζοντας εκκλησιαστική υπόσταση σε όλες τις αιρέσεις. ∆υό χρόνια αργότερα έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή.

▄ Το 1948 Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως εξελέγη, µε τη βοήθεια των Αµερικανών, ο Αθηναγόρας που εντατικοποίησε τα οικουµενιστικά ανοίγµατα. Το 1955, και παρά τη διεθνή αναγνώριση που απέκτησε, έλαβαν χώρα τα θλιβερά γεγονότα της Πόλης, µετά τα οποία 250.000 µέλη της ελληνικής κοινότητας εξωθήθηκαν να εγκαταλείψουν σταδιακά τις εστίες τους.

▄ Το 1964 έγινε η άρση των αναθεµάτων µε τους αµετανόητους παπικούς. ∆έκα χρόνια αργότερα έγινε η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Επιτέλους τα παθήµατα ας µας γίνουν µαθήµατα. Ας µετανοήσουµε κι ας αλλάξουµε πνευµατική πορεία. Αν ήταν άθεος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, θα δικαιολογούνταν να προτιµά τη συµµαχία ενός αιρεσιάρχη–ηγέτη ενός πανίσχυρου κράτους από τη συµµαχία του Θεού. Είναι παραπλάνηση του πιστού λαού αυτό που λέει ο κ. Χρυσόστοµος ότι, δήθεν, «δεν προδίδουµε την πίστη». Η διοικούσα Κυπριακή Εκκλησία την έχει προδώσει προ πολλού την Αγία Πίστη του Χριστού και, όπως θα δείτε κατά την επικείµενη επίσκεψη, θα αναγνωρίσει τον Πάπα ως Ποιµένα της Εκκλησίας. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

Πτολεµαΐδα, 29 Μαΐου 2010

Βασίλειος Κερµενιώτης, κάτοικος Πτολεµαΐδας, υπαγό-

µενος στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και

Εορδαίας. Kermeniotis_b@yahoo.gr

Γλυκύτατος και ευγενέστατος µε τον µεγαλύτερο Εχθρό της Ορθοδοξίας (κατά τον π. Παΐσιο). Εχθρικός, αγενέστατος και ειρωνικός προς τους ταπεινούς αγωνιστές Χριστιανούς!

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Θα παιδεύσει ο Θεός τους µεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαµισµός και ο Καθολικισµός. […] Αµερική δεν υπάρχει. Οι σιωνιστές είναι η Αµερική. Αυτοί λοιπόν, αφού λάβουν τα µηνύµατα τα

σατανικά, τα προωθούν στο Βατικανό και αυτό τα µετατρέπει σε σχέδια».

Λόγοι Σοφίας και Χάριτος του Γέροντος Παϊσίου, Μακαρίου Ιεροµονάχου, Ιερού Κελίου Κοιµήσεως της Θεοτόκου Αγίου Όρους, Εκδόσεις: «Η Αγία Άννα», Θεσσαλονίκη 2004, σ.101 -104

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

«Οι Πάπαι και αµαρτάνουσι και κολάζονται και θα κολάζονται µέχρι της ∆ευτέρας Παρουσίας ίσως και αιωνίως δια τα προς την Ελληνικήν Εκκλησίαν κακά και τας ψευδενώσεις και τας ασεβείς και αντιχριστιανικάς διατάξεις».

«Μελέτη ιστορική περί των αιτίων του σχίσµατος»

No comments:

Post a Comment