Sunday, April 18, 2010

Η ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ




Η ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου

=============

"Κάθε Θεία Λειτουργία, όπου και αν τελείται, σε μεγαλοπρεπείς καθεδρικούςναούς η σε φτωχές καλύβες, και σε οποιοδήποτε μέρος της γης, έχει το ίδιο μυστικό μεγαλείο. Όταν όμως λειτουργεί κανείς στην Κωνσταντινούπολη, και ιδιαίτερα στην ιστορική και περίπυστη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, αυθόρμητα η σκέψη του στρέφεται πίσω και αγκαλιάζει το παρελθόν", τόνισε στην αρχή ο κ. Χρυσόστομος.

Επίσης, τόνισε: "Και, πράγματι, Παναγιώτατε! Η επίσκεψη μας εδώ δεν συγκρίνεται με οποιαδήποτε επίσκεψή μας σε οποιαδήποτε άλλη Εκκλησία. Ούτε και ο Προκαθήμενος οποιασδήποτε άλλης Εκκλησίας, παρά την κοινή πίστη και το μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό Σας και την πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, θα μπορούσε να νιώσει τα συναισθήματα, που κατακλύζουν εμάς σήμερα".

«Ήρθαμε να χαιρετίσουμε εν ευλάβεια Eσάς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την ζώσα και έμψυχο εικόνα του Χριστού. Ήρθαμε να προσκυνήσουμε και να κλάψουμε στην Αγία Σοφία, να ψηλαφίσουμε τα πάθη της φυλής μας, να υποκλιθούμε στους λίγους που εναπέμειναν εδώ, σε αυτούς που όρισαν στην ζωή τους να φυλάσσουν Θερμοπύλες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή απευθυνόμενος σε ένα επίσης συγκινημένο εκκλησίασμα, Ρωμιών, Κυπρίων και προσκυνητών απ όλα τα μέρη του κόσμου.

«Ήρθαμε να εκφράσουμε την βεβαιότητα και την πίστη μας ότι παρά τις περιπέτειες της ιστορίας και τις δυσκολίες των καιρών θα ανατείλουν καλύτερες μέρες» είπε ακόμα ό Αρχιεπίσκοπος προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη από την ωραία Πύλη του Ναού τη Ζωοδόχου Πηγής.


ΠΗΓΗ:


“ΡΟΜΦΑΙΑ”

No comments:

Post a Comment