Thursday, April 22, 2010

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ- Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΩΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ





ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

---------


Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΩΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Ο Γέροντας Παίσιος ως νέος και βοηθώντας νέους, Εκδοση του Κέντρου ενότητος και μελέτης - προβολής των αξιών μας “Ενωμένη Ρωμηοσυνη”, Θεσσαλονίκη 2010, σσ. 112.


Οι καλοί αδελφοί του Κέντρου “Ενωμένη Ρωμηοσύνη” μας δίνουν για μια ακόμη φορά κάτι πραγματικά ωραίο. Επέλεξαν αποσπάσματα από το βιβλίο του “Βίος Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου” που αναφέρονται αποκλειστικά στην παιδική ηλικία του Γέροντα και στη βοήθεια που παρέσχε και παρέχει ο π. Παίσιος προς τους νέους με σκοπό να ωφεληθούν και να κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα της ζωής και να κατευθύνουν τα βήματά τους προς το Θεό.


Εχω γράψει κατ’ επανάληψη για το αριστουργηματικό βιβλίο “Ο Γέροντας Παίσιος”. Είναι από τα λίγα βιβλία που τα διαβάζει κανείς και τα ξαναδιαβάζει χωρίς να χορταίνει.


Ευχαριστούμε την “Ενωμένη Ρωμηοσύνη” επειδή μας δίνει τόσο αξιέπαινη ποσοτικά και ποιοτικά παραγωγή στο σύντομο χρονικό διάστημα από την ίδρυσή της.


Το βιβλίο προσφέρεται δωρεάν. Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση ότι εν μέσω τόσης οικονομικής δυσπραγίας οι καλοί αδελφοί της “Ενωμένης Ρωμηοσύνης” κατορθώνουν να συγκινούν ευλογημένες ψυχές για να χρηματοδοτούν πολυδάπανα ωφέλιμα έργα που προσφέρονται δωρεάν για την ωφέλεια των πιστών.


Αξιος ο μισθός όλων όσων συνέλαβαν την ιδέα της συγκρότησης της “Ενωμένης Ρωμηοσύνης”, όσων με τόσο μεράκι, αθορυβωδώς και αγάπη εργάζονται τόσο αποδοτικά και όσων προσφέρουν τόσο πλουσιοπάροχα για να ωφελήσουν ψυχές υπέρ ων Χριστός ο μόνος αληθινός Θεός απέθανεν.


No comments:

Post a Comment