Saturday, April 24, 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ
















ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΑΡΘΡΟ

ΤΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Είναι απορίας άξιον πώς τόλμησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς να διοργανώσει συνέδριο για το διάλογο με τους Παπικούς χωρίς να ζητήσει γραπτή άδεια από τον κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο και το σχολιαστή του ιστολογίου του κ. Αριμαθαίο! Γι’ αυτό και ο κ. Ανδριόπουλος δημοσίευσε άρθρο στο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “ΑΜΗΝ” και στο ιστολόγιό του “Ιδιωτική οδός” και επανέφερε στην τάξη το Σεβασμιότατο Πειραιώς και τους άλλους ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
____________

Μα δεν ντρέπεται ο Αγιος Πειραιώς; Επίσκοπος άνθρωπος παίρνει σοβαρά το ρόλο του ως φρουρός της Εκκλησίας; Δεν μπορεί άραγε να γυρίζει, όπως τόσοι άλλοι δεσποτάδες, χρυσοστόλιστος στις πανηγύρεις για να του ψάλλουν τη φήμη με δικηροτρίκηρα; Ακούς εκεί! Να έχει το θράσος να ασχολείται με την παναίρεση του Οικουμενισμού και μάλιστα χωρίς την άδεια του κ. Ανδριόπουλου!!! O tempora! O mores! Ο αυθαδέστατος!

Ο “ΚΟΣΜΑΣ ΦΛΑΜΙΑΤΟΣ”
___________

Οσο για τον “Κοσμά Φλαμιάτο” τι φω και τι λαλήσω; Το Θεό τους δεν έχουν οι χριστιανοί! Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή δεν υπέβαλαν αίτηση γονυπετώς τε και γονυκλινώς στο κ. Ανδριόπουλο για να τους δώσει άδεια να εκδώσουν περιοδικό; Μήπως, όμως, εξασφάλισαν ευλογία από το Μεσσηνίας Σαββάτο; Οχι;! Μη στεναχωριέσαι, κ. Ανδριόπουλε. Αυτούς θα τους αναλάβω προσωπικά. Υπόσχομαι να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους σύρω τα εξ αμάξης. Ούτε που θα επαναληφθεί τέτοιο έγκλημα κατά της ελευθερίας του λόγου και της Ορθοδοξίας!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ;
________________

Να σου πώ ένα μυστικό, κ. Ανδριόπουλε; Σε παρακαλώ όμως θερμά! Δεν κάνει να διαρρεύσει. Οχι μόνον υπάρχουν άνθρωποι που διοργανώνουν συνέδρια εναντίον του Οικουμενισμού αλλά υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται το Θεό και αγωνιούν για τη σωτηρία τους, θεωρούν την Ορθοδοξία ως τη μόνη αληθινή Εκκλησία και το Χριστό ως το μόνον αληθινό Θεό. Για δεν γράφεις κανένα άρθρο να τους βάλεις και αυτούς στη θέση τους!

ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΟΔΟΓΗΤΗ ΤΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ”;
_______________

Και για να μη μένουμε στα ημίμετρα! Τώρα με την εκδημία του π. Μάρκου νομίζω ότι παρέχεται λαμπρή ευκαιρία για να αξιοποιηθούν στο έπακρον τα πολλαπλά τάλαντα και η θεολογική σου εμβρίθεια. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να αναλάβεις την πνευματική καθοδήγηση του “Ορθοδόξου Τύπου” και να κατευθύνεις τη ναυαρχίδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα ως δεξιός οιακοστρόφος στον εύδιο λιμένα του συγκρητισμού; Και αν τα πολλαπλά σου καθήκοντα δεν σου επιτρέπουν την πλήρη ανάληψη της ευθύνης της έκδοσης του “Ορθοδόξου Τύπου” δεν ζητάς από το φιλαράκο σου τον Κώστα Μπέη να σου δώσει ένα χεράκι βοηθείας; Ο άνθρωπος έχει αποδείξει έμπρακτα το ορθόδοξο του φρόνημα. Και στο Τόκυο και στη Σύρο και στο Καίμπριτζ και στη Μαβίλη και στην Κορφούλα και στις στήλες της “Ελευθεροτυπίας”.


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ...
__________

Ακούω κ. Ανδριόπουλε ότι έχεις πολύ ωραία φωνή και ότι είσαι και καλός τενόρος και καλός ψάλτης. Αντε να χαρείς, παλικάρι μου! Τραγούδα και ψάλλε και άσε τα θεολογικά κατά μέρος. Αντε, λεβέντη μου, επειδή αν εσύ είσαι αργόσχολος εμείς έχουμε δουλειές!

No comments:

Post a Comment