Monday, April 12, 2010

ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ













ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


"Τη σύλληψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ', κατά την επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία το Σεπτέμβριο ζητά ο Richard Dawkins.


Ο άθεος επιστήμονας, γνωστός και ως συγγραφέας της μελέτης «Το εγωιστικό γονίδιο», θεωρεί τον Πάπα υπόλογο για τις κακοποιήσεις παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς «συνέβαλλε στην συγκάλυψή τους», όπως δήλωσε ο ίδιος στους Sunday Times.


Συνεπώς, αφού συμβουλεύτηκε δικηγόρους, οι οποίοι ασχολούνται με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Dawkins, σε συνεργασία με τον επίσης Βρετανό δημοσιογράφο Christopher Hitchens, εξουσιοδότησε τους δικηγόρους Jeffrey Robinson και Mark Stephens να διερευνήσουν πιθανούς τρόπους παραπομπής του Πάπα.


Έως τώρα τρεις είναι οι εναλλακτικές, σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο Stephens: η προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, η άσκηση προσωπικής, ή δημόσιας δίωξης για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ή η απλή μήνυση.


Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους ενάγοντες, ο Πάπας δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία, ως αρχηγός, δηλαδή, του κράτους του Βατικανού.

Ο λόγος είναι ότι το Βατικανό δεν είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ με δυνατότητα ψήφου, αλλά έχει μόνο «διαρκές καθεστώς παρατηρητή».

Οι ενάγοντες, λοιπόν, πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε αυτήν την περίπτωση το ίδιο «νομικό τέχνασμα» το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη του Augusto Pinochet της Χιλής, όταν είχε επισκεφτεί τη Μ. Βρετανία το 1998.


Όσο για τη γνώμη, τέλος, του Dawkins για τον Ποντίφικα, ο ίδιος δήλωσε τα εξής: «πρόκειται για έναν άνθρωπο που η πρώτη του αντίδραση όταν οι ιερείς του πιάνονται με κατεβασμένα τα παντελόνια είναι να συγκαλύψει το σκάνδαλο και να καταδικάσει τα νεαρά θύματά τους σε σιωπή.»


Πηγή: Sunday Time,

Αποτείχιση


*****


Στο ιστολόγιο “Αποτείχιση” από το οποίο δανείστηκα και τη φωτογραφία έγραψα το ακόλουθο σχόλιο που θεωρώ σκόπιμο να παραθέσω με την προσθήκη ότι ούτε που φαντάστηκα ποτέ ότι ο διαβόητος Ντόκινς θα μπορούσε να βάλει ένα τόσο καλό λογισμό!!!


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:


"Οδυσσέα,


Θερμά συγχαρητήρια για τη φωτογραφία. Είσαι απίθανος.


Μπράβο επίσης που εντόπισες το δημοσίευμα.


Οχι μόνον ο Πάπας πρέπει να συλληφθεί αλλά ολόκληρη η κουρία επειδή όλοι γνώριζαν και έκαναν τους ανήξερους και ακόμη χειρότερα κουκούλωναν το σκάνδαλο και άφηναν τα αθώα παιδάκια να τα μαγαρίζουν οι παιδεραστές φραγκοπαπάδες.


Ολοι πρέπει να λογοδοτήσουν σε διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων.


Αν η επί δεκαετίες συστηματική κακομεταχείριση αθώων παιδιών και μάλιστα πολλές φορές ανάπηρων δεν είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τότε τι είναι έγκλημα;"


No comments:

Post a Comment