Wednesday, March 24, 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΤΑΜΑΣΟΥ










ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΑΜΑΣΟΥ κ. ΗΣΑΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======================






Νέα Υόρκη,

24 Μαρτίου 2010


Πανιερότατε,


Την ευχή σας.


Δεν είχα ποτέ την ευλογία της εκ του σύνεγγυς γνωριμίας μαζί σας. Παρόλα αυτά δεν διστάσατε να με συκοφαντήσετε στο ΚΥΠΕ (Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων) ότι ανήκω “σε κάποιες θρησκευτικά φανατισμένες οργανώσεις”.


Ποιες είναι αυτές οι οργανώσεις που ανήκω, Σεβασμιότατε, και δεν το έχω υπόψη μου;


Είμαι με τη χάρη του Αγίου Θεού μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Δεν ανήκω σε καμιά οργάνωση, είτε φανατισμένων είτε μη φανατισμένων. Οταν προ δεκαεξατίας διέμενα στην Κύπρο ήμουν μέλος της Ενωσης θεολόγων Κύπρου(ΠΕΕΘ), της χριστιανικής ένωσης Κυπρίων επιστημόνων (ΧΕΚΕ) και των Φίλων του Αγίου Ορους. Τώρα δεν ανήκω σε οποιαδήποτε οργάνωση. Ούτε σχετίζομαι με ανθρώπους που ανήκουν σε κάποιες οργανώσεις φανατισμένων. Ποιος ελεεινός και αδίστακτος άνθρωπος εκστομίζει χωρίς ίχνος φόβου Θεού τέτοιες συκοφαντίες; Και εσείς, Σεβασμιότατε, γιατί τις πιστέψατε; Γιατί δεν θεωρήσατε υποχρέωση να διασταυρώσετε την ποινικά κολάσιμη συκοφαντία πριν κάνετε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ;


ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΩΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟ;

______________________


Το ακόμη χειρότερο. Γιατί δώσατε εντολή εσείς μόνον από τους Κυπρίους ιεράρχες να διαβαστεί ως εγκύκλιος στους ναούς της Μητροπολιτικής σας περιφέρειας το άθλιο ανακοινωθέν της συνόδου; Πήρατε ως Σύνοδος απόφαση να διαβαστεί ως εγκύκλιος; Οχι βέβαια! Τότε γιατί δώσατε αυτή την εντολή; Ηταν δική σας ιδέα ή μήπως κάποιου άλλου που ήθελε να σας παγιδεύσει;


ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΒΡΙΘΕΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ

______________________


Δεν γνωρίζετε, Πανιερότατε, από ιδία πείραν, ότι το ανακοινωθέν της Συνόδου βρίθει ανακριβειών; Δεν γνωρίζετε ότι όσα έγραψα στην “Ορθόδοξη Μαρτυρία”, στον ιστοχώρο και σε περιοδικά που εκδίδονται στην Ελλάδα (“Ορθόδοξο Τύπο”, “Παρακαταθήκη”, “Θεοδρομία”, κτλ.) ότι είναι η αλήθεια, όλη η αλήθεια και τίποτε άλλο εκτός από την αλήθεια; Δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα περιγράφω; Δεν είναι αλήθεια ότι ο Αγιος Κιτίου υπερασπίστηκε με σθένος την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου και ότι έγινε ο φραγμός των επιθέσεων του Μακαριότατου και του Αγίου Πάφου; Δεν είναι αλήθεια ότι ο Αγιος Κυρηνείας έλαβε το λόγο μετά τον Αγιο Κιτίου και υπερασπίστηκε επίσης τη Μονή Σταυροβουνίου; Δεν είναι αλήθεια ότι ο Αγιος Λεμεσού και τα πνευματικά του τέκνα, που είναι μέλη τη Συνόδου τάχθηκαν επίσης με τη Μονή Σταυροβουνίου και ότι εσείς προσωπικά, ο Σεβασμιότατος Μόρφου και ο Πανιερότατος Κύκκου αναγκαστήκατε να υποστηρίξετε τη Μονή Σταυροβουνίου ενώ στην αρχή (για να μιλήσει κανείς με τη μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια) μασούσατε τα λόγια σας; Δεν είναι αλήθεια ότι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας, ως μη όφειλε, έθεσε θέμα επειδή ο Καθηγούμενος της Μονής Σταυροβουνίου υπέγραψε την Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό; Δεν είναι αλήθεια ότι έγινε προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Μονής Σταυροβουνίου και ότι ο Αγιος Τριμυθούντος ανασκεύασε τη συκοφαντία;


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΨΕΥΔΕΣΘΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ

_______________


Και αφού γνωρίζετε όλα αυτά γιατί συμφωνήσατε να εκδοθεί το ανακοινωθέν της Συνόδου αφού είχατε πλήρη συνείδηση ότι “την αλήθειαν ελάλησα”; Πανιερότατε! Σας συγχωρώ με όλη μου την καρδιά για το ατόπημα. Σας παρακαλώ στο μέλλον να προσέχετε και σε τι ανακοινωθέντα θα δίνετε τη συγκατάθεσή σας να εκδοθούν και τι δηλώσεις θα κάνετε χωρίς να μετέρχεστε συκοφαντίες.


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ

____________________


Ο λόγος που σας απευθύνω την ανοιχτή αυτή επιστολή (αφού είστε ήδη παραλήπτης της ανοιχτής επιστολής που έστειλα για το ανακοινωθέν της Συνόδου), είναι για να σας παρακαλέσω θερμά να μη συμμετάσχετε σε όποιες τυχόν οικουμενιστικές ασχημίες θα πραγματοποιηθούν με την επικείμενη έλευση του Πάπα στην Κύπρο.


ΔΙΑΨΕΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ

________________


Ολοι είχαμε στηρίξει πολλές ελπίδες σε σας επειδή τυγχάνετε πνευματικό τέκνο του παραδοσιακού και ευλαβούς Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα κ. Γαβριήλ. Διαψεύσατε, όμως, τις προσδοκίες μας οικτρώς και με τις συμπροσευχές σας με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους και με την επίσκεψη στο Βατικανό και με τη συμφωνία σας να εκδοθεί το ανακοινωθέν της Συνόδου και με την εντολή που δώσατε στους κληρικούς της περιφέρειάς σας να αναγνωσθεί ως εγκύκλιος.


Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

_________________


Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα κακά μας είναι μπροστά. Η επιστολή του Μακαριότατου προς τον Πάπα, με την οποία αιτείται την απόδοση των λειψάνων του Αποστόλου Βαρνάβα στην Εκκλησία της Κύπρου, μας βάζει σε βαθιά ανησυχία για τις μηχανορραφίες που έχουν εξυφανθεί. Η επιστροφή των λειψάνων του Αποστόλου Βαρνάβα στην Εκκλησία της Κύπρου θα ήταν, κάτω από άλλες συνθήκες, πρόξενος χαράς και ευτυχίας για όλους. Τώρα, όμως, επειδή συνδυάζεται με την έλευση του Πάπα δημιούργησε, ως εικός, στο πλήρωμα της Εκκλησίας βαθύτατη ανησυχία για το τι εξυφαίνεται στα παρασκήνια.


ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ;

__________________


Προσευχόμαστε, Σεβασμιότατε, να μην υπάρχει σατανικό σχέδιο να έλθει ο Πάπας με τα λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου να παραστούν με ωμοφόριο, είτε ενδεδυμένοι άπασαν την αρχιερατικήν αυτών στολήν κατά την άφιξη του Πάπα και να συμπροσευχηθούν μαζί του. Και το ακόμη χειρότερο: Ας μην υπάρξει παρότρυνση στον κλήρο και το λαό της Κύπρου να συμμετάσχει στην υποδοχή του Πάπα με πρόφαση την υποδοχή των λειψάνων του Αποστόλου Βαρνάβα.


ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙΝ

_____________


Θέλω να πιστεύω ότι παρόλες τις άστοχες και άκρως απογοητευτικές οικουμενιστικές ενέργειες που έχουν καταχωρηθεί ήδη στο παθητικό σας ότι δεν θα συντελέσετε σε ένα τόσο μεγάλο εξευτελισμό της Εκκλησίας της Κύπρου και ότι δεν θα συντείνετε να δοθούν "τα άγια τοις κυσίν”.


Τας πατρικάς υμών ευχάς υικώς εξαιτούμενος και προς τον Κύριο διακαώς προσευχόμενος ότι δεν θα θα μας απογοητεύσετε οικτρά, για μια ακόμη φορά και για ακόμη πιο σοβαρούς λόγους, από ότι στο παρελθόν,


Παναγιώτης Τελεβάντος





No comments:

Post a Comment