Saturday, March 20, 2010

"ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ"






“ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ”

Του οικονομολόγου
κ. Γεώργιου Ντόνα
=========================

Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου, «ξαναχτύπησε» ! Σε μια συνέντευξή του προς τον κ. Αιμίλιο Πολυγένη, που βγήκε στο internet, μέσω του ηλεκτρονικού πρακτορείου «Romfea», στις 3 Μαρτίου, προσφέρεται, ως άλλη Ιφιγένεια (!), να θυσιασθεί, υπέρ του «ικανότερου και αδικημένου» (όπως ο ίδιος παραδέχεται) Μητροπολίτη κ. Νικοδήμου Γκατζιρούλη, που όμως, ο κ. Χατζηνικολάου αδίκησε, με το να δεχθεί να του αρπάξει, ένα μεγάλο κομμάτι της Μητρόπολής του και να θρονιασθεί σ’ αυτό.!
Πέρα, όμως, απ’ αυτή την Ιησουΐτικη συμπεριφορά, ο Μητροπολίτης κ. Χατζηνικολάου, πριν από λίγες μέρες (10 Φεβρουαρίου), με επιστολή του προς όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρότεινε με εγκώμια και διθυράμβους, κάποιον Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καλογερόπουλο, να ψηφισθεί και να εκλεγεί, σ’ ένα άλλο κομμάτι της Μητρόπολης του άδικα εκδιωχθέντα, κ. Νικοδήμου Γκατζιρούλη.!
Ας σημειώσουμε, επί πλέον, ότι ο κ. Χατζηνικολάου, με άλλη επιστολή του «εκόπτετο», πριν από τρείς μήνες περίπου, να χωρισθεί η Μητρόπολη Αττικής σε δύο κομμάτια (κάτι που, δυστυχώς, έγινε), απ’ ότι φαίνεται, για να βολέψει τον εκλεκτό της καρδιάς του κ. Καλογερόπουλο.! Η Μητρόπολη Αττικής, ήταν ότι είχε απομείνει, από την Μητρόπολη του «αδικημένου» κ. Νικοδήμου Γκατζιρούλη.!
Γιατί τέτοιες παλινωδίες; Γιατί αυτές οι αντιφάσεις; Γιατί τόση υποκρισία; Μήπως, ο κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου, θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια των αφελών πιστών, για να μην χάσει την πελατεία του; Μήπως, του τράβηξαν τ’ αυτιά από την Θρησκευτική Οργάνωση, στην οποία είναι προϊστάμενος ο αδελφός του, για τα εγκώμια υπέρ του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καλογερόπουλου; Μήπως, φοβάται τη Νέμεση, για κάτι, που δεν γνωρίζουμε; Μήπως, πλησιάζουν Αρχιεπισκοπικές εκλογές, και μετράει τα κουκιά του «ένθεν κακείθεν» ή διαμορφώνει τις συμμαχίες του; Δεν ξέρω τι ισχύει απ’ όλα, αν όλα αυτά μαζί ή κάτι άλλο… Οψόμεθα.

No comments:

Post a Comment