Tuesday, March 16, 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΤΟ, ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ









ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΤΟ, ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ

=================

Νέα Υόρκη,

16 Μαρτίου 2010


Αγαπητέ κ. Ρεντζίδη,


Ελαβα το κείμενο της ηλεκτρονικής επιστολής σου στην οποία παραθέτεις αυτούσιο το έγγραφο της επιστολής που ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο αναφορικά με την ίδρυση Πατριαρχικού Γραφείου στην Αθήνα, τις επισκέψεις του Παναγιότατου σε διάφορες Μητροπόλεις και το πρωτόκολλο της κανονικής τάξης που πρέπει να ακολουθείται για να μη θίγεται το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Αδελφέ μου! Αν θέλεις να δημοσιεύσεις ένα σχετικό κείμενο κάνοντας αναφορά στο θέμα, με εκτενή παράθεση αποσπασμάτων της επιστολής του μακαριστού Σεραφέιμ, δεν έχω αντίρρηση να το αναρτήσω στην ιστοσελίδα μου. Αυτούσιο, όμως, δεν μπορώ να το αναρτήσω καταρχήν επειδή, μου λείπει η σχετική τεχνογνωσία, λόγω της ασχετωσύνης μου με τους υπολογιστές, αλλά και επειδή, ακόμη και αν μπορούσα είναι δυσανάγνωστο και γι’ αυτό πολύ λίγο χρήσιμο στους αναγνώστες.


ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΤΟ

__________________

Θέλω όμως, εκ προοιμίου, να σε ενημερώσω ότι ΔΙΑΦΩΝΩ ως εκεί που δεν πηγαίνει πάρα πέρα ότι αυτή είναι η ουσία του θέματος. Το θέμα του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος πρέπει, σε κάποια στιγμή, να συζητηθεί. Το θέμα του εκκλήτου επίσης πρέπει να συζητηθεί. Αλλά αυτή ΔΕΝ είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητηθούν επειδή αν το κάνουμε πέφτουμε στο λούκι που μας ετοίμασαν η ξυνωρίς Βαρθολομαίου - Ιερώνυμου για να μας ρίξουν στάκτη στα μάτια. Θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή μας από την κατεργαριά που έχουν στα σκαριά για να βρουν τον τρόπο ανενόχλητοι ή έστω με το ελάχιστον δυνατόν κόστος να αποκαταστήσουν τον Μπεζενίτη.



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΤΗ

__________________

Ο Μπεζενίτης, αγαπητέ κ. Ρεντζίδη, ΔΕΝ πρέπει να αποκατασταθεί επειδή η τυχόν αποκατάστασή του θα κατασκανδαλίσει τον κόσμο, επειδή θα δικαιώσει το άδικο και επειδή θα καταπατήσει, για μια ακόμη φορά, τον Κανονικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο, ο οποίος, όχι μόνον εξεβλήθη από το θρόνο του, χωρίς δίκη και απολογία, όχι μόνον υφίσταται για συνεχή 36 χρόνια την κατάφωρη αδικία, αλλά επιπλέον του επεβλήθη το επιτίμιο της αφιλάδελφης και αντίχριστης ακοινωνησίας.


ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΩΝ

___________________

Οι πρόσφατες συνεντεύξεις των δύο δελφίνων του Αρχιεπισκοπικού θρόνου (Μεσογαίας και Ναυπάκτου) δείχνουν ότι όλοι συνευδοκούν - ο καθένας για τους δικούς του λόγους - να παίξουν το δικό τους ρόλο στην παράσταση που σκηνοθέτησαν η ξυνωρίς Βαρθολομαίου - Ιερωνύμου.


Φοβάμαι ότι ο Μπεζενίτης θα κατορθώσει, όπως όλα δείχνουν, να αποκατασταθεί τουλάχιστον στο επισκοπικό αξίωμα χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η επαναφορά του στη μία από τις δύο επισκοπές που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική.



ΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ 800 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

______________

Σου υπενθυμίζω ότι ο Μπεζενίτης είπε το διαβόητο: “Αν πέσω θα πάρω μαζί μου πολλούς στα Τάρταρα”. Τι εννοούσε άραγε; Ταυτόχρονα επίσης είπε ότι τα 800 εκατομμύρια ευρώ τα έβαλε στην άκρη ως “το κατιτίς” για να τον βοηθήσουν στα γηρατειά του. Αραγε αυτό “το κατιτίς” μπορεί να βοηθήσει σε κάτι τον Μπεζενίτη και πριν φτάσει στα βαθειά του γηρατειά;


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

__________________

Ο υποτιθέμενος καυγάς Ιερωνύμου - Βαρθολομαίου είναι το λούκι που θέλουν να μας ρίξουν οι δύο Προκαθήμενοι για να αποδώσουν στην Εκκλησία πάλλευκο τον Μπεζενίτη. Οπως καλή ώρα μας παρέδωσε τον Κουμαριανό ο μακαριστός Χριστόδουλος. Μας εξωθούν να συζητούμε για το έκκλητο, για το πόσο μας λείπει ή δεν μας λείπει ο Χριστόδουλος ή ο Σεραφείμ, για το Αυτοκέφαλο, για τα προνόμια της Μητρός Εκκλησίας κτλ. και αυτοί στο μεταξύ προωθούν “το εν ου έστι", γι’ αυτούς, “χρεία”: Την αποκατάσταση του Μπεζενίτη. Οποιαδήποτε συζήτηση του θέματος από άλλη προοπτική ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑΔΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ, οι οποίοι μας δουλεύουν κανονικότατα ότι δήθεν οι αγαθές σχέσεις τους κλονίστηκαν εξαιτίας του έκκλητου και του Αυτοκέφαλου.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ;

_________________


Θα ερωτηθώ ίσως: Αφού όλοι δείχνουν να συνευδοκούν στην αποκατάσταση του Μπεζενίτη τι μπορούμε να κάνουμε για να την αποτρέψουμε; Ισως τίποτα αγαπητέ κ. Ρεντζίδη. Απλά το καθήκον μας έναντι του Αγίου Θεού. ΔΕΝ θα παίξουμε τα παιγνίδια τους. ΔΕΝ θα πέσουμε στο λούκι που μας ετοίμασαν. Θα αρθογραφούμε, θα διαμαρτυρόμαστε και προπαντός θα προσευχόμαστε να γίνει “το θέλημα Του ως εν Ουρανώ και επί της γης”.


Αν οι κατά κόσμον ισχυροί κατορθώσουν, για μια ακόμη φορά, να επιβάλουν το άδικο (“ο κόσμος εν τω πονητώ κείται και το πλέον τούτου έχουσιν οι κακοί”, κατά τον Γρηγόριο Παλαμά), ας έχουν την ευθύνη έναντι του Θεού για το νέο εκκλησιαστικό έγκλημα που μεθοδεύουν.


Αλλωστε, όπως έχω αναφέρει και για το θέμα του Οικουμενισμού, τους εκκλησιαστικούς αγώνες ΔΕΝ τους κάνουμε για να σώσουμε την Εκκλησία, αλλά για να σώσουμε την ψυχή μας επειδή δίνουμε την καλή ομολογία.


Τα νήματα της Ιστορίας βρίσκονται στα χέρια του Αγίου Θεού.


Εμείς ας πράξουμε το χρέος μας κατά συνείδηση και τα άλλα ας τα αφήσουμε στα χέρια Του.


Ειλικρινά υμέτερος,


Παναγιώτης Τελεβάντος



No comments:

Post a Comment