Thursday, February 25, 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Δεν υπάρχει κανείς που με χαρακτήρισε δημόσια ή κατ' ιδίαν "στύλο της Ορθοδοξίας", όπως αναφέρεις στο σχόλιό σου, σε θρησκευτική ιστοσελίδα, "ανώνυμε" αδελφέ μου. Ούτε θα υπάρξει κάποιος που θα εκστομίσει ποτέ κάτι τόσο εξωπραγματικό και άτοπο.


Είμαι ένας αμετανόητος αμαρτωλός και ένας εξ αντικειμένου ασήμαντος άνθρωπος με νηπιώδεις θεολογικές γνώσεις.


Αγνωστος σε όλους εκτός από τους συγγενείς και τους λιγοστούς φίλους μου και τον μπακάλη και το μανάβη της γειτονιάς μου.


Είμαι, όμως, παρόλες τις αμαρτίες μου και την εξ αντικειμένου ασημαντότητά μου, μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σε Αυτήν γεννήθηκα και σε Αυτήν θα πεθάνω και στους κόλπους Της θα ζητώ πάντοτε το έλεος του Αγίου Θεού.


Αυτοαποκαλείσαι "μερμήγκι". Οχι από ταπείνωση αλλά για να ακυρώσεις την ενθάρρυνση που προσπάθησε ο π. Θεόδωρος Ζήσης να δώσει σε όσους δίνουν το οβολό τους στον αντιοικουμενιστικό αγώνα.


Σε κάθε περίπτωση δεν κάνει να χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου έτσι. Δεν είσαι μερμήγκι. Είσαι "εικών της αρρήτου δόξης Του" έστω και εάν "τα παίρνεις", κατά τη λαική έκφραση, για να κάνεις κακό στη Εκκλησία Του και για να εξωθήσεις στο σχίσμα, με ενδιάμεσο σταθμό την "αποτείχιση", ψυχές "υπέρ ων Χριστός απέθανεν" .

Δυστυχώς κατορθώνεις (κατόρθωμα να σου πετύχει!) να διασπάς τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.


Γίνεσαι έτσι ανδρείκελο και πεμπτοφαλαγγίτης των Οικουμενιστών.


Πρόσεξε!


Ο Χριστός δεν σταυρώθηκε μόνον για μένα. Σταυρώθηκε και για σένα.


Είναι βαρύ το αμάρτημα του σχίσματος που έδεσες στο λαιμό σου και ακόμη βαρύτερο το βάρος επειδή εξωθείς ψυχές στο σχίσμα.


Γνωρίζεις ότι την αμαρτία του σχίσματος "δεν την ξεπλένει ούτε το αίμα του μαρτυρίου", όπως μας βεβαιώνει ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.


Οσα αναφέρεις για την ανάγκη Πανορθοδόξου Συνόδου για να καταδικαστούν οι σχισματικοί ως αιρετικοί και να θεωρηθούν τα μυστήριά τους άκυρα δείχνουν ότι έχεις προσβληθεί από τον ιό της οξείας Τσετσιτίτιδος και της ανιάτου Βλασιοφειδίτιδος.


Πρόσεξε, αδελφέ μου, επειδή είναι ιός θανατηφόρος.


Χρειάζεται επειγόντως να επιστρέψεις εν μετανοία στην Εκκλησία, το νοσοκομείο, όπως το ονομάζει ο Αγιος Χρυσόστομος, για να σου δοθεί το εμβόλιο της αθάνατης ζωής από τους θεράποντες ιατρούς Της, τους ιερείς, που έχουν αληθινή ιερωσύνη και παρέχουν έγκυρα ζωοποιά μυστήρια.


Δεν κατανοείς ή μάλλον υποκρίνεσαι ότι δεν κατανοείς ότι και μόνη η μη ύπαρξη εκκλησιαστικής κοινωνίας με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες καθιστά τους Παλαιοημερολογίτες σχισματικούς.


Το χειρότερο: Οχι μόνον είναι σχισματικοί αλλά και αιρετικοί επειδή θεωρούν τα μυστήρια της Εκκλησίας άκυρα (εκτός από άλλες κακοδοξίες!). Γι' αυτό αναμυρώνουν όσους προσχωρούν στις κάστες τους επειδή ακριβώς δεν δέχονται την εγκυρότητα του Αγίου χρίσματος. Ω! της, κατά του Αγίου Πνεύματος, βλασφημίας τους το μέγεθος !

Τα μυστήρια των Παλαιοημερολογιτών, αδελφέ μου, είναι άκυρα επειδή τελούνται εκτός Εκκλησίας.


Ελπίζω να μη διαφωνείς εκτός και αν είσαι οπαδός του Ζηζιούλα και του Μεσσηνίας και πιστεύεις ότι εκτός Εκκλησίας τελούνται έγκυρα μυστήρια επειδή η Εκκλησία "είναι διαιρεμένη".


Τα μυστήρια των Παλαιοημερολογιτών είναι άκυρα, ανώνυμε αδελφέ μου, επειδή τα θεωρεί άκυρα η πράξη των Ορθοδόξων Εκκλησιών αφού θεωρεί ως μη υποστατή τη χειροτονία τους.


Γι' αυτό αναχειροτονεί όσους εκ των Παλαιοημερολογιτών επιστρέφουν εν μετανοία στην Εκκλησία.


Δεν αντιλέγεις επομένως σε μένα αλλά στην Εκκλησία για το θέμα της εγκυρότητος των μυστηρίων των Παλαιοημερολογιτικών καστών.


Σε παρακαλώ, για μια ακόμη φορά, να επιστρέψεις εν μετανοία στην Εκκλησία και να σταματήσεις να διασπάς τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.


Και κάτι τελευταίο: Αυτοί που σε ενθαρρύνουν (και είναι δυστυχώς αρκετοί) να συνεχίσεις να παραμένεις στο σχίσμα δεν σε αγαπούν. Δεν νοιάζονται για τη σωτηρία σου. Γι' αυτό και θα δώσουν λόγο στο Θεό.

Ενα είναι το σίγουρο. Τα σχίσματα δεν προσφέρονται για παιγνίδια.

No comments:

Post a Comment