Thursday, December 31, 2009

ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ! ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ




ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ! ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ!

========================

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε σε ιερατικό συνέδριο της Μητρόπολης Ελασσώνος: “Εχομεν την ευθύνην της προβολής της Ορθοδοξίας προς τους έξω, τους μη Ορθοδόξους και τους μη Χριστιανούς. Είναι ένα επιτακτικό καθήκον, εις το οποίον προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τους Θεολογικούς η απλώς ακαδημαϊκούς Διαλόγους, ώστε να γνωρίσουν το αληθινόν φως της πίστεως όσον το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποί μας, και να δοξάζεται έτσι το όνομα του Θεού. Πολλοί μας παρεξηγούν και νομίζουν ότι κάμνομεν αβαρίας και εκπτώσεις εις θέματα πίστεως.

Μέγα λάθος και μέγα ψέμμα! Γνωρίζομεν πολύ καλά το καθήκον μας και μέχρι που πρέπει να κινηθούμε χωρίς να περάσωμε την «κόκκινην γραμμήν»! Την Ορθοδοξίαν κηρύττομεν, την Ορθοδοξίαν προβάλλομεν, την Ορθοδοξίαν υπερασπιζόμεθα, εις την Ορθοδοξίαν μένομεν αμετακίνητοι και αδιάσειστοι, αλλά με αγάπην προς όλους τους μη Ορθοδόξους, διότι αυτό απαιτεί το χριστιανικό μας καθήκον. Οι φανατισμοί, τα αντάρτικα, αι εξαλλοσύναι, αι κατάραι και τα τοιαύτα, δεν έχουν καμμίαν σχέσιν με το πνεύμα του Χριστού!”


ΛΟΓΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ

________________________

Ορθή, βέβαια, η άποψη του Παναγιότατου ότι “οι φανατισμοί, τα αντάρτικα, αι εξαλλοσύναι, αι κατάραι” δεν έχουν καμιά σχέση με το πνεύμα του Χριστού. Ορθή, επίσης, είναι η άποψη ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες έχουν ευθύνη και χρέος να προβάλουν την Ορθοδοξία στους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους. Εκείνο που ο Παναγιότατος δεν κατανοεί (ή για να ακριβολογούμε προσποιείται ότι δεν καταναοεί), είναι ότι ΟΛΟΙ οι πυλώνες της προσέγγισής του με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους βρίσκονται εντελώς έξω από το πνεύμα του Χριστού και της ορθόδοξης πίστης. Το αν ορισμένοι (μια ασήμαντη μειονότητα) υπερβαίνουν τα όρια της ευπρέπειας όταν ελέγχουν τις οικουμενιστικές ενέργειες αυτό δεν σημαίνει ότι οι Οικουμενιστές νομιμοποιούνται να αυθαιρετούν.


“ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ”

_________________________

Ο Παναγιότατος ισχυρίζεται ότι δεν υπερβαίνει τις “κόκκινες γραμμές” της Ορθοδοξίας στην προσέγγισή του με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους. Λέγει την αλήθεια; Δυστυχώς όχι! Και ιδού το γιατί: Η “Βαπτισματική θεολογία”, που εκπόνησε ο κορυφαίος συνεργάτης του, Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης Ζηζιούλας (συμπρόεδρος της μικτής επιτροπής Ορθοδόξων στο διάλογο με τους Παπικούς), εξυπηρετεί απροκάλυπτα σχέδιο ουνιτικής ένωσης με τους Παπικούς πλήρως εναρμονισμένο με το πνεύμα της εκκλησιολογίας της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου. Το ίδιο και η εκκλησιολογία του μακαριστού Χαλκηδόνος Μελίτωνα Χατζή (Γέροντα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου). Οι αιρετικές αυτές θέσεις του στενότερου συνεργάτη αλλά και του μακαριστού Γέροντα του Παναγιότατου δεν συνιστούν κατάφωρη υπέρβαση της “κόκκινης γραμμής” της ορθόδοξης πίστης μας; Δεν είναι εντελώς ασύμβατες με την Ορθόδοξη εκκλησιολογία, που πρεσβεύει ότι “εκτός Εκκλησίας δεν τελούνται έγκυρα μυστήρια”;


“ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ”

__________________________________

Δεν είναι κραυγαλέα αίρεση η θεολογία των “αδελφών Εκκλησιών”, που εξεπόνησε στο Μπαλαμάντ ο στενότατος μέχρι προ τίνος συνεργάτης του Παναγιότατου και πρώην πρόεδρος της επιτροπής Ορθοδόξων στο διάλογο με τους Παπικούς, Αυστραλίας κ. Στυλιανός; Βάσει ποιας λογικής δεν ξεπέρασε ο Παναγιότατος την ορθόδοξη “κόκκινη γραμμή”, με τη συμφωνία αυτή, που προώθησε ο εκπρόσωπός του; Πώς είναι ορθόδοξη αφού αντιφάσκει κατάφωρα τη θεολογική μας παράδοση και θεολογεί τα ακριβώς αντίθετα από τις αποφάσεις Τοπικών και Οικουμενικών (Πανορθοδόξων) συνόδων; Πώς δεν είναι κακόδοξη αφού αντιφάσκει κραυγαλέα το consensus των Αγίων Πατέρων που ΟΜΟΦΩΝΑ, θεωρούν τον Παπισμό αίρεση!; Οχι “αδελφή Εκκλησία”, όπως διατείνεται η κακόδοξη συμφωνία του Μπαλαμάντ;


“ΛΑΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ”

_________________________

Η θεολογία του κ. Φειδά, στενού συνεργάτη του Οικουμενικού Πατριάρχη, ότι δήθεν οι Παπικοί και οι Προτεστάντες δεν έχουν καταδικαστεί ως αιρετικοί είναι ορθόδοξη; Δεν είναι ακόμα μία υπέρβαση της “κόκκινης γραμμής” της Ορθοδοξίας; Λέγει την αλήθεια ή χαλκεύει τη ιστορία ο κ. Φειδάς όταν προβαίνει σε αυτό τον εξωφρενικό ισχυρισμό; Είναι δυνατόν να αγνοεί (Καθηγητής της Εκκλησιαστικής ιστορίας ων) ότι οι σύνοδοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας την τελευταία χιλιετία μας διδάσκουν τα ακριβώς αντίθετα από όσα ισχυρίζεται; Επίσης! Ο κ. Φειδάς ισχυρίζεται ότι επιτρέπεται η συμπροσευχή με τους αιρετικούς διότι δήθεν οι κανόνες απαγορεύουν μόνον το συλλείτουργο με τους αιρετικούς, και όχι τις συμπροσευχές! Αυτή η συνειδητή διαστρέβλωση της πίστης μας δεν είναι καταπάτηση της “κόκκινης γραμμής” της Ορθοδοξίας; Δεν προσπαθεί να θεμελιώσει το λεγόμενο “λαικό οικουμενισμό”; Δεν είναι απροκάλυπτη προσπάθεια να αμβλυνθεί η ορθόδοξη αυτοσυνειδησία των πιστών και να εφαρμοστεί η ένωση Παπικών και Ορθοδόξων εκ των κάτω με τις συμπροσευχές και τη διακοινωνία χωρίς να προηγηθεί συμφωνία στα δογματικά θέματα;



Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

__________________________________

Ο Παναγιότατος στελέχωσε τις πιο νευραλγικές θέσεις των διαλόγων με ανθρώπους που διατυπώνουν τις πιο εντελώς απαράδεκτες θέσεις. Παράλληλα υπάρχει πληθώρα λόγων και πράξεων του ιδίου του Πατριάρχη που φανερώνουν ότι, όχι απλά συνευδοκεί με τις οικουμενιστικές ενέργειες των συνεργατών του, αλλά ότι και ο ίδιος προβαίνει σε πλήθος αντορθόδοξων δηλώσεων και ενεργειών. Μνημονεύουμε ορισμένες: Εξεδίωξε πολλούς παραδοσιακούς κορυφαίους θεολόγους που εκπροσωπούσαν την Ορθοδοξία στους διαλόγους (όπως τους Καθηγητές Ζήση, Φαράντο, κτλ.) για να τους αντικαταστήσει με οικουμενιστές ή ασημαντότητες που αδυνατούν να αρθρώσουν ορθόδοξο λόγο. Συμμετέχει στη θρονική εορτή του Βατικανού με αποστολή αντιπροσωπείας (και πρόσφατα με τη συμμετοχή του ιδίου), λες και το Βατικανό είναι “η πρεσβυτέρα Ρώμη” και όχι η αίρεση του Παπισμού. Υποδέχθηκε τον Πάπα “μετά βαίων και κλάδων”, με θυμιατούς και τροπάρια, λες και πρόκειται για ορθόδοξο πρωθιεράρχη και όχι για αιρεσιάρχη! Προσπάθησε να δικαιολογήσει, τη συμμετοχή των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο παγκόσμιο συμβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ, επειδή οι Ορθόδοξες Εκκλησίες συμμετέχουν για πενήντα χρόνια σ’ αυτό!!! Λές και η παραβίαση θεμελιωδών αρχών της Ορθοδοξίας για δεκαετίες δημιουργεί έννομο κανονικό προηγούμενο που επιτρέπει συνέχιση της καταστρατήγησης του νόμου του Θεού!!! Οχι αφορμή μετανοίας και συνειδητοποίηση της ανάγκης αλλαγής πλεύσης.


ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΗ ΕΚΡΗΞΗ ΟΡΓΗΣ

____________________________________

Αυτές οι κακόδοξες προσεγγίσεις είναι προβολή και υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, όπως ισχυρίζεται ο Παναγιότατος, ή υπέρβαση της “κόκκινης γραμμής” της ορθόδοξης αυτοσυνειδησίας; Ας μη διαρρηγνύει, λοιπόν, τα ιμάτιά του, όπως τον Καιάφα, ο Παναγιότατος, με προσποιητή αγανάκτηση! Ας μη διαμαρτύρεται επειδή οι παραδοσιακοί πιστοί αποστρέφονται και αποδοκιμάζουν τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του. Εχει σαφή επίγνωση ότι υπάρχει κραυγαλέα αναντιστοιχία λόγων και πράξεων και του ιδίου και ΟΛΩΝ ανεξαίρετα των στενών συνεργατών του. Ετσι ο ισχυρισμός του ότι δήθεν δεν ξεπερνά την “κόκκινη γραμμή” της Ορθόδοξης πίστης στους διαλόγους με τους αιρετικούς δεν πείθει ούτε κατά το ελάχιστον. Η προσωπική του πρακτική, αλλά και ΟΛΩΝ των στενών συνεργατών του είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της αντορθόδοξης πορείας του.


No comments:

Post a Comment